Οικονομία

Ισχυρή ζήτηση για τις κατοικίες στο νέο Μινιόν – Galaksias Portal News

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για τα εγκαίνια του νέου Μινιόν στη συμβολή των οδών Πατησίων και Βερανζέρου στην Ομόνοια που ανακατασκευάζει η Dimand.

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Δημήτρης Ανδριόπουλος, το κτήριο θα φιλοξενεί μεικτές χρήσης, δηλαδή εμπορικά καταστήματα, γραφεία και κατοικίες. Για το οικιστικό κομμάτι του νέου Μινιόν, ο CEO της Dimand σημειώνει πως υπάρχει, ήδη, ισχυρή ζήτηση. Τα περίπου 38 διαμερίσματα που θα περιλαμβάνει θα απευθύνονται σε μόνιμους κατοίκους, όπως εξηγεί.

Φέτος, η εταιρεία παρέδωσε τον Πύργο Πειραιά, το πρώτο μεγάλης κλίμακας βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο της Βορείου Ελλάδος («Hub 26»), τα καινούργια γραφεία της PwC στην Λεωφόρο Κηφισίας 65, στο Μαρούσι και προχωρά στην ανάπτυξη νέων έργων.

Τα βασικότερα από αυτά περιλαμβάνουν την ανακατασκευή των πρώην εγκαταστάσεων της ιστορικής ζυθοποιίας ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη και το παλιό εργοστάσιο της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στην Ιερά Οδό που μετατρέπεται σε υπερσύγχρονο κτήριο γραφείων. Όπως και το νέο δικαστικό μέγαρο Πειραιά στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, το οποίο έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης τους επόμενους 20 μήνες.

Σχετικά με το στεγαστικό πρόβλημα, τονίζει ότι είναι δυσεπίλυτο, με τη Dimand, που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη προσιτών κατοικιών, να ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε προγράμματα κοινωνικής κατοικίας. «Όπως έχει διδάξει και η εμπειρία στο εξωτερικό, θα υλοποιηθούν από δημόσιους φορείς και από ιδιώτες μαζί» σχολιάζει ο Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Για την πορεία της αγοράς ακινήτων, ο CEO της Dimand αναφέρει πως το real estate την τελευταία πενταετία ανακτά το χαμένο έδαφος του διαστήματος 2010 – 2017. Εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει φούσκα στην κτηματαγορά όχι μόνο επειδή η πορεία ανάπτυξής της είναι ήπια, αλλά και διότι, σε μεγάλο βαθμό, δεν στηρίζεται σε δανεισμό.

Η Dimand

Η εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων, με επικεφαλής τον Δημήτρη Ανδριόπουλο, περιλαμβάνει ως όμιλος (δηλ. η εταιρεία και οι θυγατρικές της) συνολικό χαρτοφυλάκιο εννέα επενδυτικών έργων, σύμφωνα με τα στοιχεία του α’ εξαμήνου. Αυτά έχουν εύλογη αξία 189 εκατ. ευρώ και συνολική εκτιμώμενη ακαθάριστη αξία ανάπτυξης 680,8 εκατ. ευρώ.

Επίσης, τον περασμένο Ιούλιο, μέσω θυγατρικής της εταιρείας, υπέγραψε ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης οικοπέδου στη Χαλκιδική Θεσσαλονίκης έκτασης περίπου 437 στρεμμάτων στο 38ο χλμ. της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης – Γαλάτιστας στον Δήμο Πολυγύρου, διάρκειας 30 ετών, με σκοπό την ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου.

Ως μέλος κοινοπραξίας συμμετέχει σε επτά επενδυτικά έργα, που έχουν εύλογη αξία 476,3 εκατ. ευρώ και βρίσκονται σε διάφορα στάδια ολοκλήρωσης.

Κατά το α’ εξάμηνο, ο τζίρος της Dimand ενισχύθηκε κατά 289%, σε 16,6 εκατ. ευρώ λόγω της αύξησης των εσόδων από κατασκευαστικά έργα και πώληση κατοικιών.

Τα μεγαλύτερα projects της Dimand

  • Μινιόν (πλατεία Ομονοίας). Περιλαμβάνει πέντε κτήρια 18,5 χιλ. τ.μ. που πρόκειται να φιλοξενήσουν καταστήματα, γραφεία και κατοικίες
  • Εγκαταστάσεις πρώην Αθηναϊκής Χαρτοποιίας στην οδό Χαρτεργατών, την Ιερά Οδό και την Αγίου Πολυκάρπου. Σε οικόπεδο περίπου 49,3 στρεμμάτων σχεδιάζεται η ανάπτυξη σύγχρονου συγκροτήματος μικτών χρήσεων
  • Κτήριο γραφείων εμβαδού 11,6 χιλ. τ.μ. στο Δήμο Αθήνας (Λεωφ. Ιωνίας και Ιακωβάτων). Σε αυτό αναμένεται να μετεγκατασταθούν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία από τον Δεκέμβριο μέχρι τον Απρίλιο του 2025
  • Πρώην συγκρότημα παλαιού εργοστασίου ΦΙΞ (26ης Οκτωβρίου, Θεσσαλονίκη). Στο ακίνητο συνολικής επιφάνειας 62 χιλ. τ.μ. δρομολογείται η ανάπτυξη βιοκλιματικού συγκροτήματος μικτών χρήσεων

To άρθρο Δημήτρης Ανδριόπουλος (Dimand): Ισχυρή ζήτηση για τις κατοικίες στο νέο Μινιόν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button