Ελλάδα

«Καμπανάκι» από ειδικό – Γιατί βάζει «stop» στην φριτέζα αέρος – Galaksias.com

Ο Χάρι Κάιντ, προειδοποιεί πως πρέπει να λάβετε υπόψιν 3 πράγματα πριν προχωρήσετε στην αγορά μίας τέτοιας φριτέζας…

Τα τελευταία χρόνια το Air Fryer έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στη ζωή μας και αν μη τι άλλο έχει διευκολύνει την καθημερινότητά μας. Το μαγείρεμα έχει αποκτήσει πλέον μια άλλη οπτική και ακόμα και οι πιο αρχάριοι μπορούν να ετοιμάσουν τα γεύματά τους χωρίς κόπο, αλλά με τρόπο. Με άλλα λόγια η φριτέζα αέρος έχει γίνει η σχεδόν «υποχρεωτική» οικιακή συσκευή, με πολλούς να το βλέπουν ακόμη και ως τον νέο «φούρνο μικροκυμάτων».

Ωστόσο, όπως γράφει και η Liverpool Echo, ένας ειδικός στα οικιακά ήρθε να βάλει «στοπ» τον καταναλωτικό πυρετό, προειδοποιώντας πως το air fryer δεν συμφέρει για κάθε είδους χρήση. Όπως προειδοποιεί ο Χάρι Κάιντ, πρέπει να λάβετε υπόψιν 3 πράγματα πριν προχωρήσετε στην αγορά μίας τέτοιας φριτέζας.

Air fryer: Τα 3 «καμπανάκια»

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να προσέξετε στις προδιαγραφές του air fryer είναι η λειτουργική του χωρητικότητα, και εξηγούμε. 

Οι κατασκευαστές αναγράφουν την πλήρη χωρητικότητα του κάδου του air fryer σε λίτρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ολόκληρος ο χώρος του είναι αξιοποιήσιμος. Αυτό διότι για ιδανικό ψήσιμο, πρέπει να υπάρχει και κενός χώρος στη φριτέζα αέρος για να κυκλοφορήσει και ο αέρας.  Όπως είπε ο οι ειδικός, κατά κανόνα η λειτουργική χωρητικότητα της συσκευής είναι περίπου το 60 – 80% αυτής που αναγράφεται στη συσκευασία.

Το δεύτερο σημείο προσοχής είναι η τιμή. Εάν δεν διατίθεστε να ξοδέψετε πάνω από 60 ευρώ για μία φριτέζα, καλύτερα είναι να την αποφύγετε, καθώς οι πιο φθηνές δεν θα «ζήσουν» αρκετά για να αποσβέσουν την αξία τους, είναι πιο κοστοβόρες, ενώ δεν θα προετοιμάζουν το φαγητό ικανοποιητικά. Μία ελάχιστη τιμή για ένα αξιοπρεπές air fryer είναι ένα μοντέλο στα 80+ ευρώ.

Τρίτον, η εξοικονόμηση που κάνει η συσκευή είναι μάλλον αμελητέα, καθώς σύμφωνα με τεστ που επικαλέστηκε ο Χάρι Κάιντ, φαίνεται να εξοικονομεί μόλις 10 έως 50 λεπτά του ευρώ ανά μαγείρεμα.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button