Εργασία

Καταγγελία: Νομικός Σύμβουλος Δήμου Αθηναίων απειλεί εργαζόμενους!

Αναίτια επίθεση από δικηγόρο του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων για τη μετεγκατάσταση υπηρεσιών, καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (ΣΕΔΑ).

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για πρωτοφανή και εκτός ορίων εκφοβιστική συμπεριφορά της συγκεκριμένης δικηγόρου, η οποία εκτόξευε απειλές για μηνύσεις, την ώρα που δεν είχε λόγο να βρίσκεται εκεί, καθώς δεν μετείχε στη συζήτηση.

Τα τελευταία 25 χρόνια δεν είχε ουδέποτε παρασταθεί δικηγόρος σε συνάντηση του ΣΕΔΑ με Διοίκηση του Δήμου, επισημαίνουν οι εργαζόμενοι. Η παρουσία της εκεί προκαλεί εύλογα ερωτήματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΔΑ:

«Ο Σύλλογος υλοποιεί, όσα έχει δεσμευτεί!

Συνάδελφοι, την Παρασκευή 20/9, συζητήθηκε η προσωρινή διαταγή των Ασφαλιστικών Μέτρων όσον αφορά τη μετεγκατάσταση των υπηρεσιών. Η απόφαση πιθανόν να ανακοινωθεί τη Δευτέρα ή την Τρίτη και είμαστε σε αναμονή. Το ΔΣ του ΣΕΔΑ είχε υποχρέωση να παραβρεθεί και παραβρέθηκε στη συζήτηση της υπόθεσης, υπερασπιζόμενο την εργασιακή αξιοπρέπεια των συναδέλφων, αλλά και τη θεσμική λειτουργία των Διοικητικών διαδικασιών.

Όσον αφορά την άλλη πλευρά, αντιλαμβανόμαστε την παρουσία της Νομικής Υπηρεσίας, η οποία ήταν σχεδόν η μισή εκεί, δεν έχουμε όμως αντιληφθεί την επίθεση την οποία δέχτηκε ο δικηγόρος του Συλλόγου, παρουσία μάλιστα μελών του ΔΣ, από συγκεκριμένη δικηγόρο του Δήμου. Επιπλέον δεν έχουμε αντιληφθεί ακόμη τον λόγο της παρουσίας της, εφόσον δεν μετείχε στη συζήτηση. Ήρθε για συμπαράσταση στον Δήμο; Ή ήρθε για κάποιον άλλον σκοπό;

Η συγκεκριμένη δικηγόρος του Δήμου, αφού είχε επικοινωνήσει με τον Δικηγόρο του Συλλόγου για να μάθει ποιος από το ΔΣ ήρθε σε επαφή μαζί του και να του “προαναγγείλει” ότι ο Δήμος θα είναι “σκληρός” στην αντιδικία κτλ, στη συνέχεια ήταν και παρούσα στη συνάντηση που είχε ο Σύλλογος με τον Γενικό Γραμματέα. Δεν έχουμε καταλάβει βεβαίως τον τυπικό λόγο της παρουσίας της, καθώς τα τελευταία 25 χρόνια δεν είχε ουδέποτε παρασταθεί δικηγόρος σε συνάντηση του ΣΕΔΑ με Διοίκηση του Δήμου.

Εντέλει, θεώρησε σκόπιμο να έρθει στα Δικαστήρια για να επιτεθεί με σκαιό τρόπο στον Δικηγόρο του ΣΕΔΑ, να τον απειλήσει και να τον προπηλακίσει με μια πρωτοφανή “εκφοβιστική” συμπεριφορά η οποία θεωρούμε ότι ήταν εκτός ορίων. Ας αφήσει όμως κατά μέρος τις απειλές της για μηνύσεις, τις οποίες εκτοξεύει δεξιά και αριστερά, διότι ο Σύλλογος και ο δικηγόρος του, ούτε εκφοβίζονται, ούτε απειλούνται, ούτε υπαναχωρούν στην υπεράσπιση της απλής λογικής και της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Εάν χρειαστεί δε, ο ΣΕΔΑ θα απαντήσει με κάθε νόμιμο μέσο, χωρίς να αποκλείει κανένα μα κανένα από τα μέσα που η Ελληνική Πολιτεία παρέχει. Το να καλεσούμε τη Διοίκηση του Δήμου και τον Προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας να καταδικάσουν τις πράξεις της και να την επαναφέρουν στην τάξη, το θεωρούμε άνευ λόγου και άνευ ουσίας πλέον.

Στη συζήτηση της υπόθεσης, ήταν παρών και ο Γενικός Γραμματέας, ο οποίος προφανώς έπρεπε να δικαιολογήσει τα πρωτοφανή και αδικαιολόγητα που γίνονται όσον αφορά τη μετακόμιση. Η παρουσία του ήταν αδιάφορη. Δεν καταφέραμε όμως να αντιληφθούμε την παρουσία της “συναδέλφου” διορισμένης Γενικής Διευθύντριας του Δήμου και σε τι αποσκοπούσε. Εμείς δεν θα το σχολιάσουμε, αλλά ο καθένας μπορεί να καταλάβει οτιδήποτε θέλει.

Συνάδελφοι, ο Σύλλογος παραμένοντας προσηλωμένος σε όσα έχει εξαγγείλει, υπερασπίζεται την εργασιακή αξιοπρέπεια των υπαλλήλων και το κοινό συμφέρον εργαζομένων και πολιτών, στο πλαίσιο της κοινής λογικής. Όταν δε, γινει γνωστή η απόφαση, ο ΣΕΔΑ θα σας ενημερώσει σχετικά με την έκδοση της και στη συνέχεια θα επανακαθορίσει τη στάση του, ανάλογα με το αποτέλεσμα της έκβασης της προσφυγής.»

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button