Αθλητικά

«Κάθε λεπτό του αγώνα είναι σημαντικό, βρίσκουν εύκολα κίνητρο οι παίκτες» – Galaksias Portal News

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (25/09/24, 22:00, LIVE από το Newsit.gr) τη Γαλατασαράι για την πρώτη αγωνιστική της League Phase του Europa League και ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε για το ματς στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Λουτσέσκου επισήμανε ότι σε αυτά τα μας οι ποδοσφαιριστές βρίσκουν πιο εύκολα κίνητρο και τόνισε ότι το τακτικό πλάνο αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι, ξεκαθάρισε όμως, ότι κάθε λεπτό του αγώνα μπορεί να είναι καθοριστικό για το αποτέλεσμα στο Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ.

Οι δηλώσεις του Λουτσέσκου

Για το αν θα απολαύσει το παιχνίδι: «Απολαμβάνω κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Όπως το έκανα και πριν από τρεις μέρες με τον Βόλο. Έτσι είμαι φτιαγμένος και σίγουρα το αυριανό θα το απολαύσω».

Για το αν στον ΠΑΟΚ έχουν θέσει κάποιον στόχο στο Europa League: «Με ξέρετε πολύ καλά. Οπως οι παίκτες μου με ξέρουν πολύ καλά. Δεν αναφέρω ποτέ κάποιον μακρινό στόχο. Υπάρχει μόνο το αυριανό παιχνίδι και μετά θα υπάρχει μόνο το παιχνίδι της Κυριακής. Και εγώ και το τεχνικό επιτελείο προσπαθούμε να μεταδώσουμε αυτό το μήνυμα στους ποδοσφαιριστές. Εχουμε βρεθεί σε αντίστοιχη κατάσταση με τις πορείες που κάναμε στο Conference. Να παίζουμε δηλαδή Κυριακή, Τετάρτη, Κυριακή, Πέμπτη. Εστιάζουμε στο αυριανό παιχνίδι και μετά το ίδιο θα κάνουμε την Κυριακή. Φυσικά, καλό είναι να υπάρχουν όνειρα και στόχοι, αλλά δεν θα αλλάξουμε την βασική φιλοσοφία μας».

Για το αν έχει πάρει πληροφορίες από παίκτες του για τη Γαλατασαράι: «Δεν χρειάζεται να μιλήσω με τους ποδοσφαιριστές μου για να πάρω πληροφορίες. Είμαστε άνθρωποι του ποδοσφαίρου και πάντα προσπαθούμε να μαθαίνουμε για τους αντιπάλους με τον δικό μας τρόπο. Σε κάθε περίπτωση η Γαλατασαράι είναι γνωστή, η ποιότητα της είναι δεδομένη. Δεν χρειάζεται να μιλήσω με παίκτες για να πάρω πληροφορίες».

Για το στοιχείο που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο ΠΑΟΚ για να πετύχει στο αυριανό ματς: «Κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του. Δεν έχει σημασία ο αντίπαλος. Πρέπει να προσέξεις όλα τα ματς είτε είναι ευρωπαϊκά είτε εγχώρια. Ενα σημαντικό κομμάτι είναι το κίνητρο που μπορεί να έχει ένας ποδοσφαιριστής. Αν αγωνίζεται κόντρα σε μια ομάδα που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία είναι πιο δύσκολο να πείσεις τον ποδοσφαιριστή να έχει κίνητρο. Αντίστοιχα, σε ένα παιχνίδι σαν το αυριανό είναι πιο εύκολο. Είμαστε μια ομάδα που έχει στόχο το παιχνίδι με παιχνίδι. Το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να βρούμε σε αυτή τη διαδικασία είναι η πνευματική σε συνδυασμό με τη σωματική φρεσκάδα. Το δεύτερο στοιχείο που επίσης είναι πολύ σημαντικό είναι το πόσο χρόνο συμμετοχής έχουν οι ποδοσφαιριστές σε όλη τη διαδικασία. Είναι σημαντικό να είναι ενεργοί όλοι οι ποδοσφαιριστές. Οταν αισθάνονται σημαντικοί, ανεβαίνει και η απόδοση και η ποιότητα του γκρουπ. Αυτά είναι τα στοιχεία που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και να τα δουλέψουμε ώστε να έχουμε μια επιτυχημένη σεζόν, όπως πέρυσι, και να την απολαύσουμε. Υπάρχουν βέβαια και τακτικά στοιχεία, η επιλογή των ποδοσφαιριστών, τι ταιριάζει σε κάθε αντίπαλο. Πράγματα που αφορούν περισσότερο εμάς».

Για το τι περιμένουμε να δούμε στο παιχνίδι: «Κάθε λεπτό είναι σημαντικό. Το ξεκίνημα του παιχνιδιού, το τακτικό κομμάτι, το τελείωμα του αγώνα, ο τρόπος που θα κάνουμε τις αλλαγές, οι παίκτες που θα έρθουν από τον πάγκο, θα πρέπει να έχουν την ενέργεια και τη δύναμη να μας βοηθήσουν. Το τακτικό πλάνο είναι διαφορετικό για κάθε ομάδα, πως θα το υπηρετήσει, όλα αυτά θα παίξουν ρόλο στο αυριανό παιχνίδι. Η αυτοπεποίθηση, η πίστη και η θέληση που θα έχει κάθε ποδοσφαιριστής για να παλέψει μέχρι το τέλος και να κερδίσει το παιχνίδι».

Για τον σεβασμό που δείχνουν στην Τουρκία προς το πρόσωπό του: «Νομίζω ότι είναι λίγο φυσιολογικό να νιώθουν υπεροχή. Τηρουμένων των αναλογιών και του ξεκινήματος που έχουν κάνει στη σεζόν. Από την άλλη, όταν η συζήτηση έρχεται σε εμάς θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για ότι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα. Όταν μιλάς για την ομάδα σου είναι λογικό να είσαι αισιόδοξος, αλλά για τον αντίπαλο θα πρέπει να φέρεσαι με σεβασμό».

Για το αν ο Βιεϊρίνια μίλησε στους συμπαίκτες του για το παιχνίδι με τη Φενερμπαχτσέ το 2010: «Δεν μπορεί να δώσει έξτρα κίνητρο κάτι που έγινε πριν από 14 χρόνια. Αύριο είναι διαφορετικός ο αντίπαλος, διαφορετική ομάδα, όλα είναι διαφορετικά. Είναι ωραίες ιστορίες αυτές για εσάς, για τα μίντια, τον κόσμο, αλλά για εμάς δεν έχει νόημα να το σκεφτόμαστε. Μεγαλύτερο κίνητρο από το γεγονός πως βρισκόμαστε εδώ και έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό, δεν υπάρχει. Νομίζω ότι αυτό μας ταιριάζει, να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και να δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό».

To άρθρο Λουτσέσκου για το Γαλατασαράι – ΠΑΟΚ: «Κάθε λεπτό του αγώνα είναι σημαντικό, βρίσκουν εύκολα κίνητρο οι παίκτες» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button