Αθλητικά

Κόπηκαν οι τένοντες 29χρονου αθλητή Strongman λίγα μέτρα πριν τερματίσει – Galaksias Portal News

Ένα σοκαριστικό ατύχημα είχε ένας 29χρονος αθλητής ενώ αγωνιζόταν σε τελικό Strongman, έναν διαγωνισμό επίδειξης δύναμης στη Βρετανία, καθώς κόπηκαν οι επιγονατιδικοί τένοντες του δεξιού του ποδιού. 

Ο αθλητής Dan Jones, είχε φτάσει στον τελικό του Strongman στο Σάουθπορτ της Βρετανίας την 1η Σεπτεμβρίου, όπου έπρεπε να κουβαλήσει 80 κιλά για 20 μέτρα μέχρι τη γραμμή τερματισμού.

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν τον 29χρονο αθλητή να τρέχει και λίγα δευτερόλεπτα πριν από τη γραμμή του τερματισμού, να καταρρέει καθώς έπαθε ρήξη και στους δύο επιγονατιδικούς τένοντες, αφήνοντάς τον να αισθάνεται σαν να «καίγεται». 

Ο άντρας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου υποβλήθηκε σε χειρουργείο που διήρκεσε 5 ώρες, σύμφωνα με την Dailymail.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, βλέποντας το βίντεο από τον αγώνα με τους γιατρούς και τους χειρουργούς, «φαίνεται σαν ο επιγονατιδικός τένοντας στο δεξί μου γόνατο να κόβεται από το πουθενά, κάτι που κάνει το πόδι μου να διπλώσει προς τα κάτω. Στη συνέχεια, το αριστερό μου γόνατο λυγίζει από κάτω και αυτός ο τένοντας κόβεται όταν χτυπάει στο έδαφος».

Και συνέχισε: «Ήταν ένα φρικτό ατύχημα, δεν είμαστε ακόμα 100% σίγουροι πώς συνέβη. Ένιωθα σαν να φλέγομαι, οι επιγονατίδες μου ήταν στους τετρακέφαλους γιατί κόπηκαν οι τένοντές μου», συνέχισε.

«Όλο το πλήθος ζητωκραύγαζε και μετά σιωπή»

«Το πιο περίεργο πράγμα που θυμάμαι είναι η σιωπή. Όλο το πλήθος ζητωκραύγαζε και μετά έγινε σιωπή θανάτου και εγώ απλά ξάπλωσα στο έδαφος. Ήμουν πολύ αναστατωμένος, είχα την ευκαιρία να κερδίσω. Ήμουν πολύ κοντά στο τέλος. Χρειαζόμουν μόνο τρία δευτερόλεπτα τρέξιμο για να τελειώσω το αγώνισμα».

Οι γιατροί, από την πλευρά τους, τον ενημέρωσαν ότι δεν θα μπορεί να περπατήσει χωρίς βοήθεια τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο του επόμενου έτους.

Πάντως, παρά τους τραυματισμούς του, ο 29χρονος και πατέρας ενός παιδιού ονειρεύεται να εκπροσωπήσει την Αγγλία στον διαγωνισμό Open Strongman σε πέντε χρόνια, κάτι που μπορεί να μην είναι δυνατό. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει αισιόδοξος ότι θα ανακάμψει μετά το ατύχημα και θα επιστρέψει στο γυμναστήριο και τη ζωή του.

Ο 29χρονος βρίσκεται ήδη τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο και μαθαίνει να περπατάει μετά το χειρουργείο ελπίζει να έχει βγει μέχρι τον επόμενο μήνα που κλείνει τα 30 του χρόνια.

«Ο μεγαλύτερος στόχος μου είναι να είμαι μπαμπάς και να μπορώ να κυνηγάω την κόρη μου και να παίζω μαζί της», είπε.

To άρθρο Κόπηκαν οι τένοντες 29χρονου αθλητή Strongman λίγα μέτρα πριν τερματίσει δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button