Πολιτική

«Live News»: Πιθανή ημερομηνία εκλογών η 26η Μαρτίου

Above Article Content Ad

Συνεχίζονται τα σενάρια για την ημερομηνία που θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Ελλάδα στο 2023.

Σύμφωνα με όσα είπε η Χριστίνα Κοραή στην εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου, η 26η Μαρτίου είναι μία εξαιρετικά πιθανή ημερομηνία για την πρώτη Κυριακή των εκλογών με απλή αναλογική. Στην περίπτωση αυτή, οι εκλογές θα προκηρυχθούν στα τέλη του Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, μετά τις 14 Φεβρουαρίου θα εξετάσει το επιτελείο του Πρωθυπουργού και ο ίδιος βέβαια, τα δεδομένα της στιγμής. Επιπλέον από τις αρχές Φεβρουαρίου θα αρχίσει να αισθάνεται ο πολίτης όλα τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί από την κυβέρνηση.

Επιλέγοντας η κυβέρνηση την ημερομηνία αυτή επίσης δεν διαταράσσει τις γιορτές του Πάσχα, αλλά και οι πανελλήνιες εξετάσεις.

Στο ζήτημα για την απαγόρευση του κόμματος του κ. Κασιδιάρη οι απόψεις διίστανται. Υπάρχουν τρία διαφορετικά σενάρια στα συρτάρια της κυβέρνησης, αλλά μάλλον προβλέπεται το κόμμα του κ. Κασιδιάρη τελικά να κατέβει κανονικά στις εκλογές.

Υπενθυμίζουμε ότι πριν από δύο εβδομάδες, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, είχε… σκιαγραφήσει τα πιθανά σενάρια για το πότε θα γίνουν οι εκλογές στην Ελλάδα το 2023, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η περίοδος που θα διεξαχθούν θα είναι από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

To άρθρο «Live News»: Πιθανή ημερομηνία εκλογών η 26η Μαρτίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Article inline ad #5

Below Article Content Ad

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button