Τεχνολογιά

«Ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και δυσβάσταχτοι φόροι – Galaksias Portal News

Στα Ιωάννινα βρίσκεται για την πανηπειρωτική σύσκεψη που διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην ομιλία του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση της ΝΔ που πλήττει, όπως είπε, την εργατική τάξη και τα νοικοκυριά. “Απόδειξη αποτελεί ο νέος προϋπολογισμός ή αλλιώς, η νέα μεγάλη σφαγή των λαϊκών νοικοκυριών. Γιατί σφαγή είναι τα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα και οι δυσβάσταχτοι φόροι που εξαϋλώνουν τα λαϊκά εισοδήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σφαγή είναι οι καθηλωμένοι μισθοί και οι συντάξεις για να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κέρδη τους οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και να βαθαίνει η φτώχεια για τον λαό και τα επόμενα χρόνια. Κι ας σταματήσει πια να μιλάει ο κ. Μητσοτάκης για “μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών”. Πού τα λένε αυτά; Εδώ οι ίδιοι προβλέπουν ότι το σύνολο των φορολογικών εσόδων θα εκτιναχθεί στα 68,7 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή κατά 2,4 δισεκατομμύρια παραπάνω από το 2024. Από πού θα βγουν αυτά, αν όχι από τις τσέπες των εργατικών λαϊκών στρωμάτων;

Και μη μας πουν πάλι για την αύξηση στις συντάξεις. Μιλάμε για αυξήσεις – ψίχουλα των 17 – 20 ευρώ στη μέση κύρια σύνταξη, όταν μόνο οι υπέρογκες ανατιμήσεις δεκάδων φαρμάκων, φτάνουν ακόμα και μέχρι 448%! Αλλά αυτές τις αυξήσεις ο λαλίστατος υπουργός υγείας τις έκανε γαργάρα. Όσο για τους μικροεπαγγελματίες, οι κυβερνώντες διαφημίζουν την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος από το 2025, όμως την ίδια στιγμή με την τεκμαρτή φορολόγηση, ένας στους δύο πληρώνει διπλάσια και τριπλάσια φορολογία για ανύπαρκτα έσοδα”.

Ο κ. Κουτσόυμπας τόνισε πως η εργατική τάξη και οι αγώνες της είναι αυτή που ασκεί αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. “Αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της ΝΔ και τον Μητσοτάκη υπάρχει. Και είναι όλοι όσοι βρίσκονται στους δρόμους, όλοι όσοι κουρελιάζουν τους αντεργατικούς νόμους, σηκώνουν ανάστημα και διεκδικούν. Όλοι αυτοί οι αγώνες, λοιπόν, αποτελούν σήμερα τη μόνη πραγματική εργατική – λαϊκή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.(…)

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μας ταΐζουν κάθε μέρα κουτόχορτο, για το ποιος τσακώθηκε με ποιον μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τι θα αλλάξει τώρα που το ΠΑΣΟΚ εξέλεξε για πρόεδρο τον ίδιο που είχε και πριν. Έλεος με το κακοπαιγμένο σήριαλ της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας. Λες και οι αμαρτίες τους, μπορούν εύκολα να ξεχαστούν. Και δε μιλάμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ που είναι ακόμα νωπές οι μνήμες από τη διακυβέρνησή του και τον συνολικό και ανεπίστρεπτο εκφυλισμό του. Μιλάμε και για το ΠΑΣΟΚ που σύσσωμα τα πλυντήρια του συστήματος κάνουν ότι μπορούν για να το ξεπλύνουν”

Στη σύσκεψη, με θέμα «Με το δίκιο των πολλών, ενάντια στις θυσίες για τα κέρδη των λίγων» που πραγματοποιείται στο Καμπέρειο Θέατρο συμμετέχουν σωματεία, φορείς και συνδικαλιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button