LifeStyle

Με διαγωνισμό και ψήφους από το κοινό θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα στείλει η Ελλάδα στην Eurovision

Αλλάζουν τα δεδομένα στη διαδικασία που θα επιλεχθεί η ελληνική εκπροσώπηση της Eurovision της επόμενης χρονιάς. Τον διαγωνισμό θα διοργανώσει η Ελβετία, έπειτα από τη νίκη του Nemo στο Μάλμε της Σουηδίας.

Ο καλλιτέχνης που θα ταξιδέψει στην Ελβετία για τον διαγωνισμό της Eurovision θα επιλεγεί μετά από πρόσκληση των δισκογραφικών εταιρειών που θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Στη συνέχεια, όλα εξαρτώνται από τις ψήφους του κοινού.

Όπως ανακοίνωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, αυτή η διαδικασία επιστρέφει έπειτα από 22 χρόνια.

«Η επιλογή του καλλιτέχνη και του τραγουδιού, που θα μας εκπροσωπήσει τον Μάιο στην Eurovision, θα γίνει μέσω διαγωνιστικής διαδικασίας. Ο εκπρόσωπος της χώρας μας θα επιλεγεί και με τη συμμετοχή του κοινού στην ψηφοφορία. Οι λεπτομέρειες της διαδικασίας θα γίνουν γνωστές τις επόμενες ημέρες», ανέφερε.

Οι ανακοινώσεις για τον τρόπο επιλογής της ελληνικής εκπροσώπησης έγιναν στη διάρκεια παρουσίασης του προγράμματος της ΕΡΤ για τη σεζόν 2024 – 2025, στην επίσημη «πρώτη» του νέου προέδρου της ραδιοτηλεόρασης, Γιάννη Παπαδόπουλου, την Τετάρτη (18.09.2024).

Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, θα πραγματοποιηθεί στη Βασιλεία της Ελβετίας‚ μετά τη νίκη του Nemo με το τραγούδι «The Code». Αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η Ελβετία φιλοξενεί τον διαγωνισμό, αφού το είχε κάνει τελευταία φορά το 1988 στη Λωζάνη.

Οι ημιτελικοί και ο τελικός, θα διεξαχθούν 13, 15 και 17 Μαΐου 2025, αντίστοιχα.

To άρθρο Με διαγωνισμό και ψήφους από το κοινό θα επιλεγεί ο καλλιτέχνης που θα στείλει η Ελλάδα στην Eurovision δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button