Εργασία

Με επιτυχία η πρώτη μέρα της 48ωρης απεργίας των σχολικών καθαριστριών

Η πρώτη ημέρα της 48ωρης Απεργίας που έχει προκηρύξει στον Κλάδο των Εργαζομένων στην Καθαριότητα Σχολικών Κτιρίων, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως ενημερώνει η Ο.Σ.Ε.ΥΠ.Ε, σε σχετική ανακοίνωση.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην απεργία άγγιξαν το 82% σε όλη τη χώρα, ενώ από νωρίς το πρωί εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα σχολείων είχαν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο της προγραμματισμένης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Αντιπροσωπεία της ΟΣΕΥΠΕ, συνοδευόμενη από προέδρους 34 πρωτοβάθμιων σωματείων, συναντήθηκε με την Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βιβή Χαραλαμπογιάννη και τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης Ιωάννη Φουστανάκη, στους οποίους εξέθεσαν τα αιτήματα του κλάδου, ορισμένα εκ των οποίων υιοθετήθηκαν και κάποια άλλα βρήκαν ευήκοα ώτα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Ακολούθησε συνάντηση στη Βουλή με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και αντιπροσωπεία Βουλευτών, από τους οποίους ζητήθηκε η παρέμβαση και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος προκειμένου να τερματιστούν οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης στην καθαριότητα των σχολείων, δεδομένου ότι το 50% των εργαζομένων απασχολείται με δίωρα, τρίωρα και τετράωρα απασχόλησης και εξευτελιστικούς μισθούς πείνας των 200-400€.

Αύριο οι 11.500 εργαζόμενες και εργαζόμενοι στη σχολική καθαριότητα, θα βρεθούν έξω από τα Δημαρχεία όλης της χώρας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν από τους Δημάρχους και τις Δημοτικές Αρχές σεβασμό και αναγνώριση της αξίας της εργασίας, μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, πλήρη απασχόληση, χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, αναγνώριση και πιστοποίηση της επαγγελματικής τους ταυτότητας, υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, έγκαιρες πληρωμές μισθοδοσίας, χορήγηση εξόδων μετακίνησης σε απομακρυσμένες περιοχές, αποτροπή εισόδου εργολάβων στη σχολική καθαριότητα.

Μετά το πέρας και των αυριανών κινητοποιήσεων θα ακολουθήσει πανελλαδική σύσκεψη των σωματείων του κλάδου, προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τα όσα συζητήθηκαν με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, να γίνει αποτίμηση του αγώνα και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά βήματα.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button