Εργασία

Μεγάλη ελληνική επιχείρηση απέλυσε εργαζόμενο γιατί εμφάνισε χρόνια πάθηση!

Τον όμιλο Στασινόπουλο (HALCOR – ELVAL), ο οποίος απολύει εργαζόμενο, διότι εμφάνισε χρόνια πάθηση (σκλήρυνση κατά πλάκας) καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Με βάση την καταγγελία, ο εργαζόμενος στην ANOXAL του ομίλου HALCOR – ELVAL στα Οινόφυτα Βοιωτίας, έπειτα από τη διάγνωση του γνωστοποίησε την ασθένεια- αναπηρία του στην εταιρία, η οποία προσπάθησε να τον οδηγήσει σε παραίτηση και εφόσον δεν τα κατάφερνε έφτασε στην εκδίωξη του στις 9/09/2024.

Όπως αναφέρει η ΣΕΑΑΝ σε ανακοίνωση της: «Ο Δημήτρης παρά την αναπηρία του συνεχίζει να είναι χρήσιμος! Μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να προσφέρει, να εργάζεται. Σε έναν όμιλο όπως η HALCOR-ELVAL που έχει χιλιάδες εργαζόμενους μπορεί να βρεθεί θέση στην οποία να μπορεί να ανταποκριθεί».

Η Συντονιστική Επιτροπή ζητά την επαναφορά του στην εργασία και τονίζει πως «είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε για να τα καταφέρουμε και μέχρι να τα καταφέρουμε (…) δεν μπορούμε να δεχτούμε να επικρατήσει η λογική της βαρβαρότητας (όταν αρρωστήσουν τα άλογα τα σκοτώνουμε)».

Τέλος, καλεί σε αλληλεγγύη τα εργατικά σωματεία της περιοχής για να ξαναγυρίσει στη δουλειά ο Δημήτρης και σημειώνει ότι «οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν μεγάλες ευθύνες έχοντας διαμορφώσει νομοθετικό πλαίσιο για να επικρατεί κυριολεκτικά ΖΟΥΓΚΛΑ με θύματα και τους εργαζόμενους ανάπηρους και χρόνιους πάσχοντες. Να επανέλθει εδώ και τώρα η υποχρέωση των επιχειρήσεων με μεγάλο αριθμό εργαζομένων να υποχρεούνται να έχουν στην εργασία και ένα ποσοστό αναπήρων».

Απαιτούν την επιστροφή στην εργασία του

Να επιστρέψει στην εργασία του ο εργαζόμενος της ANOXAL, του ομίλου HALCOR – ELVAL στα Οινόφυτα Βοιωτίας, που απολύθηκε επειδή ενημέρωσε πως πάσχει από χρόνια πάθηση (σκλήρυνση κατά πλάκας), απαιτεί το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Στην ανακοίνωσή του ξεκαθαρίζει πως στηρίζει τον αγώνα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ) που διεκδικεί την επαναφορά στην εργασία του απολυμένου εργάτη ο οποίος ζει στην Χαλκίδα και κάνει σαφές πως σε έναν τόσο μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο που έχει χιλιάδες εργαζόμενους μπορεί να βρεθεί θέση εργασίας στην οποία να μπορεί να ανταποκριθεί.

Το ίδιο ζητά με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας που ζητά επίσης να επανέλθει εδώ και τώρα η υποχρέωση των επιχειρήσεων με μεγάλο αριθμό εργαζομένων να υποχρεούνται να έχουν στην εργασία και ένα ποσοστό αναπήρων.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button