LifeStyle

Μια γάτα έχει περισσότερη ελευθερία στο Αφγανιστάν από μια γυναίκα – Galaksias Portal News

Μια γάτα έχει περισσότερη ελευθερία στο Αφγανιστάν από ό,τι μια γυναίκα, δήλωσε η Μέριλ Στριπ σε εκδήλωση στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Ο τρόπος με τον οποίο αυτή η κοινωνία έχει ανατραπεί είναι ένα προειδοποιητικό παράδειγμα για τον υπόλοιπο κόσμο», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μέριλ Στριπ στην εκδήλωση του ΟΗΕ.

«Σήμερα στην Καμπούλ μια θηλυκή γάτα έχει περισσότερες ελευθερίες από μια γυναίκα. Μια γάτα μπορεί να πάει να καθίσει στο μπροστινό σκαλί της και να νιώσει τον ήλιο πάνω στο πρόσωπό της. Μπορεί να κυνηγήσει έναν σκίουρο στο πάρκο. Ένας σκίουρος έχει περισσότερα δικαιώματα από ένα κορίτσι στο Αφγανιστάν σήμερα, επειδή τα δημόσια πάρκα έχουν κλείσει για τις γυναίκες και τα κορίτσια», δήλωσε η Μέριλ Στριπ.

«Ένα πουλί μπορεί να τραγουδήσει στην Καμπούλ, αλλά ένα κορίτσι όχι και μια γυναίκα δεν μπορεί να το κάνει δημοσίως», κατέληξε.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες τόνισε ότι «χωρίς μορφωμένες γυναίκες, χωρίς γυναίκες στην εργασία, συμπεριλαμβανομένων των ηγετικών ρόλων, και χωρίς να αναγνωρίζονται τα δικαιώματα και οι ελευθερίες του μισού του πληθυσμού του, το Αφγανιστάν δεν θα πάρει ποτέ τη θέση που του αρμόζει στην παγκόσμια σκηνή».

To άρθρο Μέριλ Στριπ: Μια γάτα έχει περισσότερη ελευθερία στο Αφγανιστάν από μια γυναίκα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button