Πολιτική

Μονομαχία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή – Κόντρα με το «καλημέρα σας» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη Βουλή όπου οι πολιτικοί αρχηγοί θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην συζήτηση για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου

Οι τόνοι αναμένεται να ανέβουν πολύ στην Ολομέλεια της Βουλής ειδικά ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Νίκο Ανδρουλάκη και αυτό φάνηκε από νωρίς σήμερα (23/10/24) όταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ γιατί αρνήθηκε να υπερψηφίσει διατάξεις για τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ.

Χρήσιμο είναι να γίνεται κάθε χρόνο αυτό, τόνισε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του. Αναφερόμενος στα πραγματικά δεδομένα είπε: «Η χρονιά αναμενόταν δύσκολη κλιματολογικά αλλά ήταν η πιο δύσκολη των τελευταίων 40 ετών. Είχαμε συστηματικά υψηλότερες θερμοκρασίες του μέσου όρου, ξηρασία και έντονους ανέμους και αυτά ήρθαν μετά από μια περίοδο παρατεταμένη ανομβρίας με ελάχιστον χιόνι στα βουνά μας».

Και συνέχισε: «Αυτά λόγω της κλιματικής αλλαγής θα τα βλέπουμε με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα. Είχαμε τον κρατικό μηχανισμό σε ετοιμότητα για ένα ολόκληρο εξάμηνο», τόνισε και ευχαρίστησε όλα τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού που κατέβαλλαν μια τιτάνια προσπάθεια.  

Ο πρωθυπουργός διακόπηκε από την Ζωή Κωνσταντοπούλου και απευθυνόμενος προσωπικά σ εκείνη είπε «αναρωτιέστε γιατί σας συμπεριφέρομαι έτσι: έχετε την αντιμετώπιση που σας αξίζει».

Δείτε ζωντανά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη 

 

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναμένεται να διαμηνύσει ότι το «όχι σε όλα» του ΠΑΣΟΚ την προηγούμενη περίοδο, όπως κατηγορεί το Μαξίμου το ΠΑΣΟΚ ότι έχει ως  τακτική του, πρέπει να αλλάξει με κατάθεση εφαρμόσιμων και κοστολογημένων προτάσεων, και να μιλήσει για την ανάγκη συνθέσεων.

Και ο ΣΥΡΙΖΑ όμως τον οποίο θα εκπροσωπήσει στη συζήτηση ο επικεφαλής της ΚΟ, Νίκος Παππάς επιτέθηκε στον πρωθυπουργό με το «καλημέρα σας».

«Καλωσορίζουμε σήμερα τον Πρωθυπουργό στη Βουλή, σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις του στην Ολομέλεια, τονίζει σε ανακοίνωσή του και συνεχίζει: «Με την ευκαιρία, τον καλούμε να δώσει απαντήσεις ενώπιον του λαού στα εξής:

Ποια μέτρα θα λάβει (και πότε;) για να σταματήσει να κατακαίγεται η χώρα κάθε καλοκαίρι; Επί ημερών του έχουν καεί 4 εκατομμύρια στρέμματα.  

Ποια μέτρα θα λάβει (και πότε;) κατά της ακρίβειας για να προστατεύσει τα νοικοκυριά και να στηρίξει τις επιχειρήσεις; Το 26% των Ελλήνων βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας. 

Πώς θα στηρίξει το ΕΣΥ, το οποίο έχει απαξιώσει πλήρως ως τώρα, αλλά και την εργασία, όπου τα δικαιώματα των εργαζομένων καταπατώνται και τα εργατικά δυστυχήματα έχουν γίνει καθημερινότητα; 

Τι διαπραγματεύεται με τον κ. Ερντογάν και την τουρκική πλευρά για ζητήματα που αφορούν στις ελληνοτουρκικές σχέσεις;

Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να συνεχίσει να σιωπά. Δεν μπορεί να υπεκφεύγει και να  αποποιείται των ευθυνών του».

To άρθρο Μονομαχία Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στη Βουλή – Κόντρα με το «καλημέρα σας» με την Ζωή Κωνσταντοπούλου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button