Οικονομία

Νέα τουριστική επένδυση για την οικογένεια Τσάκου – Galaksias Portal News

Σε τουριστική επένδυση ύψους 85 εκατ. ευρώ στην Ιθάκη θα προχωρήσει η «Άτοκος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης» της εφοπλιστικής οικογένειας Τσάκου.

Ειδικότερα, η επένδυση στην Ιθάκη υπολογίζεται να ανέλθει σε 85,45 εκατ. ευρώ και αποτελεί το δεύτερο τουριστικό έργο σε νησί για την οικογένεια Τσάκου, μετά το ιστορικό ακίνητο «Ξενία» στη Χίο που έγινε ξενοδοχείο.

Ο Νικόλαος και ο Παναγιώτης Τσάκος, οι οποίοι συμμετέχουν στην «Άτοκος Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης», σκοπεύουν να κατασκευάσουν ένα πολυτελές ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Φιλιατρό της Ιθάκης.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο ονομάζεται «Epic_O» και σχετίζεται με την ανάπτυξη ενός ξενοδοχειακού καταλύματος, πολυτελών κατοικιών, επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και τουριστικού λιμένα σε μια ιδιωτική έκταση 873 στρεμμάτων.

«Στόχος του είναι ο συνδυασμός της τουριστικής ανάπτυξης υψηλών προδιαγραφών με την προστασία του οικοσυστήματος της ευρύτερης περιοχής και την προώθηση της ιστορικής και πολιτισμικής ταυτότητας της Ιθάκης», όπως επισημαίνεται στον φάκελο της επένδυσης που κατατέθηκε στην Enterprise Greece τον Ιούλιο του 2024.

Το έργο αναμένεται να ενταχθεί στο καθεστώς των Στρατηγικών Επενδύσεων για τη λήψη των κινήτρων χωροθέτησης και ταχείας αδειοδότησης, όπως και για την παραχώρηση του δικαιώματος χρήσης αιγιαλού και παραλίας. Επιπλέον, βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

To άρθρο Νέα τουριστική επένδυση για την οικογένεια Τσάκου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button