Τεχνολογιά

Νέο ρεκόρ κατέγραψαν οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα κατά το πρώτο εξάμηνο

«Οι γερμανικές επενδύσεις στην Κίνα κατέγραψαν νέο ρεκόρ στο πρώτο εξάμηνο του 2024, συνεχίζοντας την ανοδική τάση τους από το 2023, όταν τα επίπεδα των επενδύσεων έθεσαν νέα ορόσημα», δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, ο Χέρμαν Σίμον, διάσημος Γερμανός οικονομολόγος που θεωρείται ο πατέρας της θεωρίας των «κρυμμένων πρωταθλητών» για τις επιχειρήσεις.

Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 10 χρόνια από την ενεργοποίηση του πλαισίου της συνολικής στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και της Γερμανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σίμον παρατήρησε ότι οι δύο χώρες έχουν εμβαθύνει σημαντικά τις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις τους, ενώ η διμερής συνεργασία παραμένει η κυρίαρχη δύναμη.

Οι δύο πλευρές, επιδεικνύουν σημαντική δυναμική αμοιβαίας κατανόησης, αλλά και αμοιβαία οφέλη για τις δύο χώρες.

«Οι επιχειρηματίες αποφασίζουν επί τη βάσει των αξιολογήσεων τους για τις αγορές, αλλά και για τα οικονομικά κόστη τους», παρατήρησε ο Σίμον, προσθέτοντας ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των γερμανικών επενδύσεων στην Κίνα δείχνει ότι «η Κίνα είναι μια πολύ σημαντική αγορά για τις γερμανικές εταιρίες, ώστε οι γερμανικές επενδύσεις συνεχίζουν ν’ αυξάνονται στη κινεζική αγορά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button