Εργασία

Νομοσχέδιο ΥΠΕΣ: Αποκλεισμό από την επιτροπή καταγγέλουν ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ

Αποκλεισμούς και αντιδημοκρατικές πρακτικές κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίο του ΥΠΕΣ από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καταγγέλουν με κοινή τους ανακοίνωση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών (Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ) και η Ένωση Αποφοίτων Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΝ.ΑΠ. Ε.Σ.Δ.Δ.Α.).

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου με τίτλο «Επιτάχυνση προσλήψεων μέσω Α.Σ.Ε.Π., τροποποιήσεις στον Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών

Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ………» τα κόμματα της αντιπολίτευσης μας πρότειναν στην αρμόδια επιτροπή για να συμμετέχουμε στην ακρόαση φορέων που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 14/10/2024. Ειδικότερα, την Π.Ο. ΕΜΔΥΔΑΣ. πρότειναν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Ελληνική Λύση, η Νέα Αριστέρα και η Πλεύση Ελευθερίας και την ΕΝΑΠ ΕΣΔΔΑ πρότειναν το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστέρα και η Πλεύση Ελευθερίας.

Ωστόσο η κυβέρνηση δια του Προέδρου της αρμόδιας Επιτροπής μας απέκλεισε χωρίς κανένα επιχείρημα. Προσκλήθηκαν μάλιστα φορείς που ουδέποτε συμμετείχαν στη διαβούλευση του εν λόγω Νομοσχεδίου, ενώ εμείς εγκαίρως είχαμε υποβάλλει τις απόψεις και τις προτάσεις μας.

Πρόκειται για μια αντιδημοκρατική πρακτική με την οποία η κυβέρνηση αποφεύγει τον αντίλογο και την τεκμηριωμένη κριτική. Τόσο η Π.Ο.ΕΜΔΥΔΑΣ όσο και η ΕΝΑΠ

ΕΣΔΔΑ εκφράζουν συστηματικά θέσεις ενάντια στις πολιτικές απαξίωσης των δημοσίων υπαλλήλων, ιδιωτικοποίησης δημόσιων υπηρεσιών και αγαθών, ενίσχυσης των πελατειακών σχέσεων και αναβάθμισης του ρόλου των ιδιωτικών εταιρειών στη δημόσια διοίκηση. Καταθέτουν συγκεκριμένες απόψεις τις οποίες και στηρίζουν με στοιχεία (όπως για παράδειγμα τα τεράστια ποσοστά παραιτήσεων από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή τις κενές θέσεις του πρόσφατου γραπτού διαγωνισμού). Αν κάτι αποδεικνύεται από αυτή την απόφαση είναι ότι φοβούνται και δεν αντέχουν τη φωνή της κοινωνικής αντιπολίτευσης που ολοένα και δυναμώνει.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button