Υγεία

Ντους το πρωί ή το βράδυ; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό σου – Galaksias Portal News

Το ντους είναι συνδεδεμένο με την προσωπική υγιεινή του καθενός. Και η προσωπική υγιεινή, μέσω της περιποίησης του σώματος μας, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για μια καθαρή και αναζωογονημένη επιδερμίδα.

Ορισμένοι προτιμούν να κάνουν ντους το πρωί, μετά το πρωινό ξύπνημα, ούτως ώστε να έχουν περισσότερη ενέργεια κατά την διάρκεια της καθημερινότητας τους. Μερικοί, βέβαια, έχουν συνδυάσει το ντους με τις βραδινές ώρες, με σκοπό να χαλαρώσουν από τον φόρτο της εργασίας και να απολαύσουν πιο ποιοτικό ύπνο.

Τα οφέλη του ντους το πρωί

Το πρωινό ντους, μετά το πρωινό ξύπνημα, προσφέρει τόνωση, αυξάνοντας τη συνολική ροή τους αίματος στο σώμα σας. Συν τοις άλλοις, βοηθά τον οργανισμό σας να «ξυπνήσει» σε μεγαλύτερο βαθμό και από τον καφέ με αποτέλεσμα να έχετε μεγαλύτερη διαύγεια.

Η φρεσκάδα που προσφέρει το πρωινό ντους μπορεί να σας γεμίσει με περισσότερη ενέργεια, ώστε να μπορέσετε να ανταπεξέλθετε πιο εύκολα στις επαγγελματικές σας υποχρεώσεις.

Ένα άλλο όφελος του πρωινού ντους είναι ότι προσφέρει καθαρισμό της επιδερμίδας από τυχόν βακτήρια που έχουν αναπτυχθεί κατά την διάρκεια της νύχτας. Έρευνες δείχνουν ότι οι άνθρωποι τείνουν να ιδρώνουν περισσότερο τη νύχτα παρά το πρωί. Είναι καλύτερο για άτομα με λιπαρό δέρμα, καθώς τη νύχτα ο ιδρώτας παραμένει όλη την ημέρα στην επιφάνεια του δέρματος και μπορεί να φράξει τους πόρους.

Συνεπώς, το πρωινό ντους με χλιαρό νερό μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο ανανεωμένοι.

Επιπλέον, το πρωινό ντους μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την ένταση των μυών και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μειωθεί η δυσκαμψία του αυχένα ή ο πόνος στην πλάτη.

Τα οφέλη του ντους το βράδυ

Εάν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μια αγχωτική μέρα, το ντους το βράδυ με χλιαρό νερό είναι η καλύτερη επιλογή. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το βραδινό ντους μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και το στρες.

Παράλληλα, θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο γρήγορα, διότι λειτουργεί καταπραϋντικά και δίνει σήμα στο σώμα να ξεκινήσει πιο γρήγορα την παραγωγή μελατονίνης, της ορμόνης που προωθεί τον ύπνο.

Επομένως, είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσετε μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή μετά από απογευματινή επίσκεψη στο γυμναστήριο. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι αν προτιμάτε να κάνετε ντους το βράδυ, η ιδανική στιγμή είναι 90 λεπτά πριν πέσετε στο κρεβάτι, καθώς παρέχει καλύτερα οφέλη για ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο.

Επιπρόσθετα, το χλιαρό ντους το βράδυ ανεβάζει τη συνολική θερμοκρασία του σώματός σας. Η αύξηση της θερμοκρασίας και η ταχεία πτώση που ακολουθεί, κατόπιν, πριν τον ύπνο, σας κάνει να αισθάνεστε μεγαλύτερη χαλάρωση.

Οι περισσότεροι από εμάς δεν πλένουμε τα σεντόνια μας με την συχνότητα που απαιτείται. Το ντους το βράδυ, όμως, συμβάλλει στο να έχετε πιο καθαρά σεντόνια και να απαλλαγείτε από τα βακτήρια, τους περιβαλλοντολογικούς ρύπους, αλλά και την εφίδρωση της καθημερινότητας.

Επιπρόσθετα, το ντους είναι εξαιρετικά χρήσιμο εάν έχετε προβλήματα αλλεργίας. Φυσικά, το σώμα σας συγκεντρώνει χημικές ουσίες και σωματίδια κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένης της γύρης. Ένα νυχτερινό ντους σας βοηθά να αποτρέψετε τη μεταφορά αυτών των σωματιδίων στο κρεβάτι σας.

Ποια είναι η καλύτερη επιλογή

Είτε προτιμάτε να κάνετε ντους το πρωί, είτε το βράδυ, κάθε επιλογή έχει τα πλεονεκτήματά της. Εάν προσπαθείτε να βρείτε την καλύτερη επιλογή για εσάς, τότε σκεφτείτε τι σας κάνει να νιώθετε πιο άνετα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι ειδικοί συνιστούν να μην χρησιμοποιείτε καθημερινά σαμπουάν, αφρόλουτρα και πολύ σαπούνι, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο να αφυδατωθεί η επιδερμίδα σας, λόγω της αφαίρεση πολύτιμων ελαίων.

To άρθρο Ντους το πρωί ή το βράδυ; Τι είναι καλύτερο για τον οργανισμό σου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button