Τεχνολογιά

Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, αναφέρει νέα έρευνα

Με συμπτώματα όπως εξάψεις, προβλήματα ύπνου και κολπική ξηρότητα, η εμμηνόπαυση μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία για πολλές γυναίκες. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της ορμονοθεραπείας και των αλλαγών στον τρόπο ζωής. Τώρα, μια νέα έρευνα έχει εντοπίσει ένα «κόλπο» που μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες που παλεύουν με τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης: τον αυνανισμό.

Αυτό είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα από την πρώιμη έρευνα που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Kinsey του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα στις 16 Σεπτεμβρίου. Φυσικά, πρόκειται για ένα ασυνήθιστο σχέδιο θεραπείας και είναι κατανοητό να έχετε απορίες σχετικά με το πώς, ακριβώς, λειτουργούν όλα αυτά. Να τι κρύβεται πίσω από όλα αυτά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τι διαπίστωσαν οι ερευνητές;

Οι ερευνητές, οι οποίοι διεξήγαγαν τις έρευνες σε συνεργασία με σε συνεργασία με την εταιρεία σεξουαλικής ευεξίας Lovehoney Group, το έκαναν σε δύο φάσεις. Στην πρώτη φάση πραγματοποιήθηκε έρευνα σε 1.500 Αμερικανούς ενήλικες ηλικίας 18 έως 88 ετών για να εξεταστεί η συνολική γνώση του κοινού σχετικά με την εμμηνόπαυση. Στη δεύτερη φάση, οι επιστήμονες εξέτασαν 1.500 γυναίκες ηλικίας 40 έως 65 ετών για να μάθουν περισσότερα για τις εμπειρίες τους με την εμμηνόπαυση.

Στην πρώτη φάση, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι πάνω από το 75% των γυναικών γνώριζαν ότι η εμμηνόπαυση είναι το οριστικό τέλος της περιόδου. Ωστόσο, ανακάλυψαν επίσης ότι πολύ λίγες γυναίκες ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης.

Στη δεύτερη φάση, οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι το 36,2% των γυναικών που περνούν την εμμηνόπαυση δήλωσαν ότι είχαν βελτίωση των συμπτωμάτων τους όταν αυνανίζονταν. Αλλά ενώ μία στις 10 γυναίκες δήλωσε ότι χρησιμοποιούσε την αυτοϊκανοποίηση ως τον κύριο τρόπο αντιμετώπισης των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, το 46% των γυναικών δήλωσε ότι θα ήταν ανοιχτό να δοκιμάσει τον αυνανισμό για να ανακουφίσει τα συμπτώματά του, αν του το συνιστούσε ο πάροχος υγειονομικής περίθαλψης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μπορεί ο αυνανισμός να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης;

Είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι οι ερευνητές δεν διερεύνησαν αν ο αυνανισμός μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Αντίθετα, διαπίστωσαν ότι ορισμένες γυναίκες δήλωσαν ότι βοήθησε στα συμπτώματά τους. (Αλλά αυτό δεν μελετήθηκε σε εργαστήριο ή κάτι τέτοιο).

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν κάποιες θεωρίες σχετικά με το γιατί αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει. «Ο αυνανισμός έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη διάθεση, βελτιώνει τον ύπνο και προάγει την υγεία του κόλπου», λέει η ειδικός στην υγεία των γυναικών Jennifer Wider, MD. «Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης».

Παρεμπιπτόντως, η Wider λέει ότι η επίτευξη οργασμού μέσω του σεξ μπορεί να δημιουργήσει παρόμοια αποτελέσματα σε ορισμένες γυναίκες. «Σε άλλες που αντιμετωπίζουν κολπική ξηρότητα, η επαφή θα είναι επώδυνη και το να φτάσουν στο σημείο του οργασμού μπορεί να είναι δύσκολο και να μην έχει τα ίδια επιθυμητά αποτελέσματα», προσθέτει.

«Αυτή η έρευνα δείχνει ότι η αυτοϊκανοποίηση προσφέρει ένα αποτελεσματικό, προσιτό εργαλείο για την ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, το οποίο είναι σημαντικό να ενσωματωθεί στις υπάρχουσες στρατηγικές φροντίδας», πρόσθεσε σε δήλωσή της η Cynthia Graham, PhD, καθηγήτρια στο Ινστιτούτο Kinsey.

Συνιστούν οι γιατροί τον αυνανισμό για την εμμηνόπαυση;

Προς το παρόν, δεν είναι σύνηθες οι γιατροί να συστήνουν αυνανισμό για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι το 5% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα του Ινστιτούτου Kinsey δήλωσαν ότι οι γιατροί τους πρότειναν τον αυνανισμό ως πιθανό τρόπο διαχείρισης των συμπτωμάτων τους. Επομένως, είναι σαφές ότι κάποιοι γιατροί τον συνιστούν.

Τελικά, η Wider λέει ότι αξίζει να το δοκιμάσετε αν σας ενδιαφέρει. «Πρόκειται για μια σύσταση χωρίς κίνδυνο και με ελάχιστα μειονεκτήματα- και έχει τη δυνατότητα να ανακουφίσει κάποια ανεπιθύμητα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης», καταλήγει.

https://andrologia.gr/

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button