Τεχνολογιά

o Bagnaia στην κορυφή της 1ης ημέρας με νέο ρεκόρ – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρά μια μικρή πτώση για έναν, οι τρεις πρώτοι στον αγώνα τίτλου του MotoGP, φτάνουν στην κορυφή των φύλλων χρόνου της Παρασκευής, καθώς ο Bastianini κρατά στενή επαφή.

Μετά από μια πιο αργή έναρξη των Ελεύθερων Δοκιμών 1 στο Gran Premio Pramac dell’Emilia-Romagna λόγω υγρασίας το πρωί, ο ήλιος έλαμψε στις Δοκιμές του MotoGP™ το απόγευμα και ήταν μερικά από τα φωτεινότερα αστέρια του 2024 που ανέβηκαν στο προσκήνιο, με τον Francesco Bagnaia (Ducati Lenovo Team) να έχει τον έλεγχο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Bagnaia σημείωσε ένα νέο ρεκόρ γύρου όλων των εποχών στο Misano World Circuit Marco Simoncelli – 1:30.286 – νικώντας τον επικεφαλής του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Jorge Martin (Prima Pramac Racing) με 0.198 δευτερόλεπτα, με το Νο 89 να μην μπορεί να αναζητήσει βελτίωση μετά από μια μικρή πτώση στη στροφή 8. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε ο νικητής του 13ου Γύρου, Marc Marquez (Gresini Racing MotoGP™), καθώς ο οκτώ φορές Πρωταθλητής βρίσκεται 0.299 δευτερόλεπτα πιο πίσω από τον Pecco.

Έχοντας υποφέρει από πυρετό κατά τη διάρκεια του πρωινού, ο Alex Rins (Ομάδα Monster Energy Yamaha MotoGP™) δυστυχώς δεν συμμετείχε στις Δοκιμές της Emilia-Romagna, οι οποίες ξεκίνησαν με τον Martin και τον Pedro Acosta (Red Bull GASGAS Tech3) δυναμικά. Ο τελευταίος – πιέζοντας δυνατά – στη συνέχεια έχασε το μπροστινό μέρος στη στροφή 14, πριν ο Alex Marquez (Gresini Racing MotoGP™) γλιστρήσει στη στροφή 1.

Η δράση – ως συνήθως – άρχισε στα τελευταία 20 λεπτά της ημέρας. Ο Μartin ήταν τόσο γρήγορος όσο ποτέ με το μαλακό πίσω ελαστικό της Michelin, αλλά είχε τον καλύτερο χρόνο του στον κυματισμό των κίτρινων σημαιών για μια πτώση του Augusto Fernandez (Red Bull GASGAS Tech3).

Στη συνέχεια, ο Bagnaia άρχισε να χτίζει κάποια δυναμική για να ανέβει στην 1η θέση, προτού οι Δοκιμές του Martin τελειώσουν πρόωρα ενώ ήταν κοντά με τον συναθλητή του Franco Morbidelli. Ο Marc Marquez και ο Enea Bastianini (Ducati Lenovo Team) εξασφάλισαν ότι θα τερματίσουν προς την κορυφή, καθώς ο Ιταλός έγινε άλλος ένας αναβάτης που είχε μια μικρή διαφορά στο τέλος της ημέρας.

Marc Marquez

Ωστόσο, αυτό δεν ενόχλησε το “The Beast”, καθώς παρακολουθεί τους τρεις πρώτους τερματίζοντας τη μέρα στο 4ος. Οι επιδόσεις της ημέρας πηγαίνουν στον αναβάτη που βρίσκεται στην 5η θέση – τον ​​Fabio Quartararo (Monster Energy Yamaha MotoGP™ Team). Ο Γάλλος κερδίζει διαδοχικές εμφανίσεις στις Κατατακτήριες 2 για πρώτη φορά αυτή τη σεζόν, αφού είχε μια εντυπωσιακή εμφάνιση μπροστά από την 6η θέση του Morbidelli και την 7η θέση του Marco Bezzecchi (Pertamina Enduro VR46 Racing Team). Οι Ιταλοί θα κοιμηθούν ήσυχα γνωρίζοντας ότι δεν χρειάζεται να αγχωθούν για τις Κατατακτήριες 1 το πρωί του Σαββάτου, όπως και οι Maverick Viñales (Aprilia Racing), Acosta και Aleix Espargaro (Aprilia Racing).

Bagnaia (1), Bezzecchi (72), Mir (36)

Ο Jack Miller (Red Bull KTM Factory Racing) για 0.050 δευτερόλεπτα βρέθηκε στην 11η θέση, καθώς ο Johann Zarco της CASTROL Honda LCR τερμάτισε την Παρασκευή με μια αξιέπαινη 12η θέση. Ο μαχητικός Fabio Di Giannantonio (Pertamina Enduro VR46 Racing Team) είχε μια άσχημη πτώση για να σταματήσει την προσπάθειά του να φτάσει του πρώτους 10, αλλά ο Ιταλός θα είναι αποφασισμένος το Σάββατο έστω και με πόνο, ενώ ο Brad Binder (Red Bull KTM Factory Racing) έπεσε στη στροφή 5 για να δει επίσης να τελειώνουν οι ελπίδες προώθησής του στις Κατατακτήριες 2.

Οι πρωτοπόροι του τίτλου θα διεκδικήσουν διακρίσεις στην pole position το πρωί του Σαββάτου, καθώς μια κρίσιμη μέρα ξεκινά στο Misano.

Δείτε τα αποτελέσματα αναλυτικά;

MotoGP_FP2-2

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button