Αθλητικά

Ο Ντιέγκο Αλόνσο τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή από την UEFA – Galaksias Portal News

Ο Ντιέγκο Αλόνσο δέχτηκε μια αυστηρή τιμωρία από την UEFA, καθώς ο προπονητής του Παναθηναϊκού τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής με μονοετή αναστολή.

Ο Ντιέγκο Αλόνσο του Παναθηναϊκού ήταν ένα από τα πρόσωπα που η UEFA επέβαλε τιμωρία, αναφορικά με τους αγώνες των προκριματικών του καλοκαιριού, με τον 49χρονο να δέχεται ποινή μιας αγωνιστικής με αναστολή ενός έτους.

Ο λόγος για την συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά κάποια διαμαρτυρία ή ανάρμοστη συμπεριφορά του Ουρουγουανού εντός αγώνα, αλλά για την καθυστερημένη έναρξη αγώνα (late kick off) του Παναθηναϊκού στα ευρωπαϊκά παιχνίδια που έδωσε με Μπότεφ, Άγιαξ και Λανς. Στην ουσία η UEFA επέβαλε μια ποινή στον Παναθηναϊκό ως σύλλογο, ωστόσο όπως ορίζει η νομοθεσία της, τιμωρείται ο προπονητής της ομάδας.

Οι τρεις καθυστερημένες ενάρξεις

Η πρώτη καθυστέρηση (ως παρατήρηση) καταγράφηκε στη ρεβάνς με την Μπότεφ, η δεύτερη στη ρεβάνς με τον Άγιαξ (και συνοδεύτηκε από πρόστιμο 25.000 ευρώ), ενώ η τρίτη και… φαρμακερή στη ρεβάνς με τη Λανς.

Τι προβλέπει o κανονισμός της UEFA

Με βάση το άρθρο 11 (2) παρ. h, των Disciplinary Regulations (Πειθαρχικών Κανονισμών) της UEFA επιβάλλεται συμπληρωματικά (εκτός από πρόστιμο) και ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή ενός έτους προς τον προπονητή της εκάστοτε ομάδας.

Αυτό συνέβη με τον Αλόνσο, ο οποίος ωστόσο θα καθίσει κανονικά στον πάγκο του Παναθηναϊκού στον αγώνα της 3ης Οκτωβρίου με την Μπόρατς στην Μπάνια Λούκα στην πρεμιέρα της League Phase του Conference League για το «τριφύλλι».

Ωστόσο ο Παναθηναϊκός σε περίπτωση που «σημειωθεί» ξανά για παρόμοιο περιστατικό μέσα στον επόμενο χρόνο, η ποινή θα ενεργοποιηθεί αυτόματα προς τον προπονητή του.

Οι άλλες ποινές του Παναθηναϊκού

Παράλληλα ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με χρηματικό πρόστιμο για τα εξής παιχνίδια:  

-16.500 ευρώ στον αγώνα με τον Άγιαξ στο ΟΑΚΑ για χρήση λέιζερ και «ακατάλληλη συμπεριφορά ομάδας», η οποία αφορά τις κίτρινες κάρτες που αντίκρισε η ομάδα (5 συνολικά).

-34.000 ευρώ στη ρεβάνς με τον Άγιαξ στην Ολλανδία για «ακατάλληλη συμπεριφορά ομάδας» (7 κίτρινες) και καθυστερημένη έναρξη αγώνα.

-78.500 ευρώ στη ρεβάνς με τη Λανς στο ΟΑΚΑ για χρήση λέιζερ, μπλοκαρισμένους διαδρόμους στις θύρες, άναμμα βεγγαλικών και καθυστερημένη έναρξη αγώνα.

Στα δύο ματς με την Μπότεφ στον Β’ προκριματικό του Europa League, ο Παναθηναϊκός είχε ήδη κληθεί να πληρώσει δύο πρόστιμα ύψους 36.250 ευρώ απ’ την Πειθαρχική (12.000 ευρώ και 24.250 ευρώ αντίστοιχα), ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο τιμωρήθηκε απ’ την Πειθαρχική της UEFA για αγώνες του σε προκριματικά Champions League κι ομίλους Europa League με 9 πρόστιμα που έφτασαν συνολικά τις 464.500 ευρώ.

To άρθρο Παναθηναϊκός: Ο Ντιέγκο Αλόνσο τιμωρήθηκε με ποινή μίας αγωνιστικής με αναστολή από την UEFA δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button