Πολιτισμός

Ο Robert Smith αποκαλύπτει το ποίημα που ενέπνευσε το νέο σινγκλ των The Cure

Οι The Cure κυκλοφόρησαν επιτέλους το νέο τους τραγούδι, με τίτλο «Alone», και ανακοίνωσαν επίσημα την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου άλμπουμ τους, *Songs of a Lost World*.

Το συγκρότημα αποκάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο ποίημα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την υλοποίηση του «Alone», όπως γράφει Far Out.

Το LP αυτό θα είναι η πρώτη πλήρης δισκογραφική δουλειά των The Cure από το άλμπουμ *4:13 Dream* του 2008 και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου 2024.

Το τελευταίο διάστημα, η εμβληματική μπάντα από τη Βρετανία έχει ανεβάσει μηνύματα στα social media, ενώ παράλληλα έχει δημιουργήσει κάποιες εκδηλώσεις σε εμβληματικές τοποθεσίες του μουσικού τους ταξιδιού.

Ο Robert Smith, εδώ και αρκετά χρόνια, μιλούσε για το *Songs of a Lost World* και είχε εκφράσει την επιθυμία να κυκλοφορήσει το 2022. Ωστόσο, διάφορες καθυστερήσεις εμπόδισαν την ολοκλήρωση του πρότζεκτ. Όμως, μόλις ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του «Alone», όλα τα κομμάτια του παζλ ήρθαν στη θέση τους, δίνοντας στον Smith μια ξεκάθαρη εικόνα για το νέο άλμπουμ.

Το «Alone» έχει διάρκεια σχεδόν επτά λεπτά και αποτελεί τη μεγάλη επιστροφή των The Cure.

Για τον Smith, είναι επίσης το τέλειο κομμάτι για να ανοίξει τον νέο δίσκο, καθώς είναι το πρώτο τραγούδι του άλμπουμ.

Σε μια δήλωσή του, ο Smith ανέφερε: «Το “Alone” ήταν το κλειδί που ξεκλείδωσε το άλμπουμ. Μόλις ηχογραφήσαμε αυτό το τραγούδι, ήξερα πως ήταν ιδανικό για την έναρξη του δίσκου και ένιωσα ότι το άλμπουμ είχε πλέον αποκτήσει συνοχή. Είχα δυσκολία να βρω την κατάλληλη πρώτη γραμμή για το αρχικό κομμάτι, με την ιδέα της μοναξιάς να με απασχολεί συνεχώς».

Ο Smith αποκάλυψε επίσης ότι οι στίχοι του τραγουδιού εμπνεύστηκαν από το ποίημα “Dregs” του Άγγλου ποιητή Έρνεστ Ντάουσον. Η πρώτη γραμμή του “Alone”, «This is the end of every song that we sing», είναι δανεισμένη από αυτό το ποίημα, το οποίο δημοσιεύτηκε μετά τον θάνατο του ποιητή το 1900, σε ηλικία 33 ετών.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button