Πολιτισμός

Ο Ρομάν Πολάνσκι δεν αντιμετωπίζει πλέον δίκη για τον φερόμενο βιασμό ανηλίκου το 1973

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι κατέληξε σε συμβιβασμό σε αστική υπόθεση σχετικά με καταγγελία για σεξουαλική επίθεση το 1973.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ο γαλλοπολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι, ο οποίος διέφυγε από τις ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του ’70 αφού παραδέχθηκε ότι βίασε μια 13χρονη, κατέληξε σε συμβιβασμό στην αστική υπόθεση για μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση σε άλλη ανήλικη. Δεν θα βρεθεί πλέον αντιμέτωπος με τη δίκη, η οποία είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο του 2025.

Η υπόθεση εναντίον του σκηνοθέτη των ταινιών “Το μωρό της Ρόζμαρι” και “Ο πιανίστας“, η οποία αφορούσε μια φερόμενη σεξουαλική επίθεση το 1973, επρόκειτο να εκδικαστεί σε δικαστήριο του Λος Άντζελες τον ερχόμενο Αύγουστο.

Η αγωγή, που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2023, ισχυριζόταν ότι ο Πολάνσκι πήρε μια έφηβη τότε -που στις καταθέσεις κατονομάζεται ανώνυμα ως Jane Doe- για δείπνο σε εστιατόριο στο Λος Άντζελες το 1973. Φέρεται να της έδωσε τεκίλα, και όταν άρχισε να ζαλίζεται, την οδήγησε στο σπίτι του, όπου την πίεσε με το ζόρι.

Ο Alexander Rufus-Isaacs, ο Αμερικανός δικηγόρος του Πολάνσκι, δήλωσε στο AFP ότι η υπόθεση “διευθετήθηκε το καλοκαίρι προς αμοιβαία ικανοποίηση των μερών και έχει πλέον απορριφθεί επίσημα”.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ, 91 ετών σήμερα, έχει κατηγορηθεί για σεξουαλική επίθεση και βιασμό από δώδεκα γυναίκες κατά τη διάρκεια της καριέρας του, κατηγορίες τις οποίες πάντοτε αρνιόταν και δεν τον εμπόδιζαν να εργαστεί.

Ο Πολάνσκι παραδέχτηκε τον βιασμό της 13χρονης Σαμάνθα Γκάιμερ από ανήλικο, στο πλαίσιο συμφωνίας για την αποφυγή δίκης για πιο σοβαρές κατηγορίες το 1977. Διέφυγε στη Γαλλία τον επόμενο χρόνο, αφού εξέτισε 42 ημέρες στη φυλακή. Εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις αμερικανικές αρχές, αλλά δεν εκδόθηκε ποτέ.

Ο Geimer έχει έκτοτε ζητήσει αρκετές φορές να αποσυρθούν οι κατηγορίες και στη συνέχεια υπερασπίστηκε τον Πολάνσκι.

Τον Μάιο του 2024, ένα γαλλικό δικαστήριο αθώωσε τον Πολάνσκι για τη δυσφήμιση της Βρετανίδας ηθοποιού Σάρλοτ Λιούις, αφού τον κατηγόρησε ότι τη βίασε κατά τη διάρκεια μιας οντισιόν στο σπίτι του στο Παρίσι το 1983, όταν ήταν 16 ετών.

Περισσότερες πηγές • AFP

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button