Πολιτισμός

Ο σπάνιος πίνακας που μπορεί να πωληθεί για 95 εκατ. δολάρια

Ένας σπάνιος πίνακας από τη διάσημη σειρά «L’empire des lumières» (σ.σ. Η Αυτοκρατορία του Φωτός) του Ρενέ Μαγκρίτ εκτιμάται ότι θα πουληθεί για περισσότερα από 95 εκατομμύρια δολάρια στον οίκο Christie’s New York αυτό το φθινόπωρο.

Ο πίνακας αναμένεται να σπάσει το ρεκόρ του σουρεαλιστή καλλιτέχνη Μαγκρίτ.

Το «L’empire des lumières», από το 1954, είναι ένας από τους 27 πίνακες στους οποίους ο Μαγκρίτ εξερεύνησε το φως ζωγραφίζοντας έναν ηλιόλουστο ουρανό πάνω από μια σκοτεινή σκηνή του δρόμου.

Το 2022, ένα άλλο από τα έργα της σειράς σχεδόν τριπλασίασε το προηγούμενο ρεκόρ του Βέλγου καλλιτέχνη όταν πουλήθηκε για 59,4 εκατομμύρια λίρες (τότε 79,7 εκατομμύρια δολάρια) στον οίκο Sotheby’s στο Λονδίνο.

Ο σημερινός πίνακας προέρχεται από την περιουσία της διάσημης Mica Ertegun, σχεδιάστριας εσωτερικών χώρων και καλλιτέχνιδας.

https://www.instagram.com/p/DAGc7i6O0QT/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Άλλα έργα που θα συμπεριληφθούν στις πωλήσεις της συλλογής της περιλαμβάνουν κομμάτια από γνωστά ονόματα όπως ο Joan Miró, ο David Hockney και ακόμη και μια φωτογραφία Polaroid της Ertegun που τραβήχτηκε από τον Andy Warhol.

«Το «L’empire des lumières» του Μαγκρίτ αποτυπώνει την αισθητική του φιλοσοφία στην ισορροπία και τον περιορισμό της», δήλωσε ο Μαξ Κάρτερ, αντιπρόεδρος του οίκου Christie’s. «Ένα είδωλο του σουρεαλισμού, το συγκεκριμένο έργο του Μαγκρίτ είναι αναμφισβήτητα το καλύτερο, το πιο επιδέξια δοσμένο και στοιχειωδώς όμορφο της σειράς.»

Ένα «σημαντικό μέρος» των εσόδων θα διατεθεί σε φιλανθρωπικές πρωτοβουλίες, δήλωσε εκπρόσωπος του οίκου δημοπρασιών. Κατά τη διάρκεια της ζωής της, η Ertegun υποστήριξε οικονομικά σκοπούς όπως το Πρόγραμμα Υποτροφιών Μεταπτυχιακών Σπουδών στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Rare Magritte painting could fetch a record $95 million at New York auction

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button