Πολιτισμός

Ο Ταραντίνο απεχθάνεται τις βιογραφίες του Χόλιγουντ και έχει πολύ καλούς λόγους γι’ αυτό

O αριστοτέχνης της κάμερας εξηγεί γιατί θεωρεί τις βιογραφικές ταινίες…μία μεγάλη απάτη.

Ο Quentin Tarantino, ο διάσημος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, έχει εκφράσει την έντονη αποδοκιμασία του προς τις βιογραφικές ταινίες, τις οποίες θεωρεί «μεγάλες απάτες». Σε μια συνέντευξή του στο The Talks, ο Tarantino επεσήμανε πως οι βιογραφικές ταινίες συχνά δεν προσφέρουν παρά μόνο δικαιολογίες για ηθοποιούς που επιδιώκουν Όσκαρ, χαρακτηρίζοντας αυτές τις ταινίες ως «διεφθαρμένο κινηματογράφο».

Οι Απόψεις του Tarantino

Ο Tarantino έχει σταθερή άποψη σχετικά με την αξία των κινηματογραφικών ειδών. Παρά το γεγονός ότι έχει πειραματιστεί με ιστορικά θέματα στις ταινίες του, όπως το Django Unchained και το Once Upon a Time in Hollywood, δηλώνει ότι δεν είναι φίλος των βιογραφικών ταινιών.

«Ακόμα και το πιο ενδιαφέρον άτομο – αν πείτε τη ζωή του από την αρχή μέχρι το τέλος, σίγουρα θα γίνει μια βαρετή ταινία», λέει, υπογραμμίζοντας την αδυναμία των βιογραφικών ταινιών να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του θεατή.

Ο Tarantino επισημαίνει ότι οι βιογραφικές ταινίες συχνά ακολουθούν το μοτίβο της παρουσίασης ενός δημόσιου προσώπου με στόχο να εκθέσουν την προσωπική του ζωή, τις δυσκολίες και τα δράματα που έχει βιώσει.

Αντί να εστιάζουν σε συγκεκριμένες στιγμές ή σε καθοριστικά γεγονότα, συχνά καλύπτουν ολόκληρες ζωές, κάτι που τις καθιστά βαρετές και προβλέψιμες. Αντιθέτως, προτείνει ότι θα ήταν πιο ενδιαφέρον να γυριστούν ταινίες που να εστιάζουν σε συγκεκριμένες στιγμές των ηρώων, όπως για παράδειγμα τη στιγμή που ο Elvis Presley πάτησε το πόδι του στην Sun Records.

Η Προσωπική του Σχέση με τις Βιογραφικές Ταινίες

Όταν ρωτήθηκε αν θα ήθελε να δει μια βιογραφική ταινία για τη ζωή του, ο Tarantino απάντησε με χιούμορ ότι θα κολακευόταν αλλά δεν θα την παρακολουθούσε.

Αυτή η απάντηση καταδεικνύει την αυτογνωσία του ως καλλιτέχνη και την επιθυμία του να διατηρήσει τον κινηματογράφο ως μια μορφή τέχνης που προκαλεί, εκπλήσσει και διασκεδάζει, αντί να υποκύπτει σε προαποφασισμένα δραματικά μοτίβα.

Η στάση του Tarantino απέναντι στις βιογραφικές ταινίες προσφέρει μια ενδελεχή ανάλυση του πώς ορισμένα κινηματογραφικά είδη μπορεί να χάνουν την ουσία τους και την επιδραστικότητα τους στο κοινό.

Το σχόλιο του σκηνοθέτη αποτυπώνει μια ευρύτερη ανησυχία σχετικά με το πώς ο κινηματογράφος μπορεί να περιοριστεί σε κλισέ και προβλέψιμες αφηγήσεις, αποσπώντας τον θεατή από την πραγματική μαγεία της έβδομης τέχνης.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button