Τεχνολογιά

Οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 50 ετών από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

«Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε όλους τους Νεοδημοκράτες» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο ξεκίνημα της ομιλίας του. «Τα γενέθλια της ΝΔ δεν γινόταν να τιμήσουμε παρά μόνο εδω. Στη Ρηγίλλης 18 που επέλεξε ο Κ. Καραμανλής και συνδέθηκε με την ιστορία της Ελλάδας» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης μόλις ανέβηκε στο βήμα.

«Από αυτά τα γραφεία ξεδιπλώθηκαν οι μεγάλες στιγμές της κομματικής μας ιστορίας.  Η Νέα Δημοκρατία αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης η οποία στάθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας και απέναντι στο σαράκι του διχασμού» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε λέγοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό το κόμμα έρχεται από μακριά και πηγαίνει πολύ μακριά για να οδηγεί την πατρίδα μας πάντα μπροστά», επισήμανε ο πρωθυπουργός κάνοντας αναφορές στον Ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά. «Σήμερα τιμούμε όλους τους αρχηγούς μας, παρόντες και απόντες» σημείωσε.

«Σήμερα είμαστε όλοι το ίδιο χαρούμενοι, το ίδιο συγκινημένοι. Σήμερα είμαστε όλοι το ίδιο περήφανοι. Γιορτάζουμε τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας μας. (σ.σ. Αυτός) ο ιστορικός χώρος που συνδέθηκε με την πορεία μας αλλά και την πορεία ολόκληρης της Ελλάδας. Σε μία συνάντηση όπως αυτή, όμως διαφορετική, ο λόγος ανήκει πρώτα σε εσάς και στο ηχηρό παρόν που δίνετε», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αυτή η παράταξη μπορεί να μετουσιώνει την κάθε εμπειρία της σε μια νέα αφετηρία. Γι’ αυτό και αποδεικνύεται η πιο ανθεκτική παράταξη της μεταπολίτευσης. Η επιλογή λοιπόν δεν είναι τυχαία. Εδώ γεννήθηκαν διαχρονικές αξίες μας. Αυτές που πρώτες χάραξαν τον εθνικό δρόμο, τις τελευταίες δεκαετίες, την τροχιά της Ευρώπης και του δυτικού κόσμου της ελεύθερης οικονομίας, του κοινωνικού κράτους, της ανοιχτής δημοκρατίας και του κοινοβουλευτισμού» σημείωσε στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός, ενώ υπογράμμισε: «Είμαστε η παράταξη που κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Δώσαμε τέλος στο ψέμα και την καθήλωση».

Παρόντες στην εκδήλωση της ΝΔ είναι οι: Παύλος Μαρινάκης, Μαρία Συρεγγέλα, Γιώργος Μυλωνάκης, Ζέττα Μακρή, Κώστας Μπακογιάννης, Διονύσης Σταμενίτης, Βασίλης Υψηλάντης, Περικλής Μαντάς, Μαρία Κεφάλα, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Θανάσης Κοντογεώργης, Βασίλης Γιόγιακας, Θάνος Πλεύρης, Νικήτας Κακλαμάνης, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Δημήτρης Τσιόδρας, Νίκος Ρωμανός, Χρήστος Δερμεντζόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Ειρηνη Αγαπηδάκη, Θανάσης Μπούρας, Γιάννης Καλλιάνος, Μάκης Βορίδης,  Γιώργος Καλαντζής, Χρήστος Μπουκώρος, Χαράλαμπος Αθανασίου, Διονύσης Χατζηδάκης, Θεόδωρος Λιβάνιος, Στέλιος Κουτνατζής.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button