Οικονομία

Οι επενδύσεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα του ΔΟΣΕ με Αμερικανούς αξιωματούχους

Η επέκταση των διόδων σταθερότητας, οι επενδύσεις και το εμπόριο, ανάμεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ βρέθηκαν στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης (16.10.2024) του γενικού γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας (ΔΟΣΕ) και προέδρου της Enterprise Greece, Δημήτρη Σκάλκου με ομάδα αξιωματούχων από της Αμερικής.

Συγκεκριμένα, ο κος Σκάλκος συναντήθηκε με δεκαεξαμελή ομάδα αξιωματούχων των ΗΠΑ επικεφαλής της οποίας, ήταν ο κυβερνήτης της πολιτείας της Indiana Eric J. Holcomb, στο πλαίσιο της κυβερνητικής προσπάθειας προσέλκυσης επενδύσεων.

Η ομάδα περιλάμβανε πολιτειακούς γερουσιαστές και βουλευτές από τις Πολιτείες του Ohio, Michigan, Hawaii, California καθώς και αξιωματούχους του Συμβουλίου Πολιτειακών Κυβερνήσεων (Council of State governments) αναπτυξιακού οργανισμού SIDO (State International Development Organizations).

Κατά τη συνάντηση, ο κ. Σκάλκος αναφέρθηκε στο σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, στις ιδιαίτερες φιλικές και εταιρικές σχέσεις που συνδέουν Έλληνες και Αμερικανούς, τονίζοντας την βούληση της παρούσας κυβέρνησης για επέκταση των διόδων σταθερότητας, επενδύσεων και εμπορίου, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τους βελτιωμένους δείκτες της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σκάλκος έδωσε έμφαση στους τομείς της καινοτομίας και ψηφιοποίησης, της ενέργειας, και ιδιαίτερα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, και των logistics, που, όπως επισήμανε, βρίσκονται στον πυρήνα της ελληνικής στρατηγικής για βιώσιμη ανάπτυξη, υπενθυμίζοντας ότι οι παραδοσιακοί μοχλοί της οικονομίας όπως ο τουρισμός, η γεωργία, η ναυτιλία συνεχίζουν να διατηρούν τη σημασία τους.

Ως πρόεδρος της Enterprise Greece ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας εξέφρασε την πεποίθησή του πως μία μελλοντική υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ της Enterprise Greece και του SIDO θα δώσει ώθηση σε μια ήδη ανθηρή συνεργασία με τις ΗΠΑ, που χαρακτηρίζεται από άνοδο των επενδύσεων από το 23% πέρυσι, στο 40% το 2024.

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο γ.γ. ΔΟΣΕ, επανέλαβε την πεποίθησή του για τις δυνατότητες της οικονομικής διπλωματίας που βρίσκεται στο επίκεντρο των κυβερνητικών προτεραιοτήτων, να αφήσει θετικό αποτύπωμα, συμβάλλοντας μέσα από συνεργασίες στην ευημερία της ευρύτερης περιοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Οι επενδύσεις στην Ελλάδα στο επίκεντρο της συνάντησης του γενικού γραμματέα του ΔΟΣΕ με Αμερικανούς αξιωματούχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button