Πολιτική

Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη «για να γυρίσει ο ήλιος» του ΠΑΣΟΚ – Τι του ζητούν μετά τον «περίπατο» επί Δούκα

Με το τραγούδι – ύμνο του ΠΑΣΟΚ, το «καλημέρα ήλιε, καλημέρα», του Μάνου Λοΐζου να ηχεί στη Χαριλάου Τρικούπη, και με τις πρώτες λέξεις του να είναι μια φράση που συνήθιζε να λέει ο Ανδρέας Παπανδρέου…, «σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιά μου», ανέβηκε στην εξέδρα ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, στις έντεκα παρά είκοσι το βράδυ για να απευθύνει τη νικηφόρα ομιλία του.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επικράτησε στις εσωκομματικές εκλογές με 59,92% έναντι 40,08% του Χάρη Δούκα, στην πρώτη του ομιλία έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ενότητας και διεμήνυσε πως ο στόχος που θέτει από σήμερα για το ΠΑΣΟΚ είναι στις επόμενες εθνικές εκλογές να νικήσει τη ΝΔ και να γίνει κυβερνώσα παράταξη.

Ανοιχτό προσκλητήριο και σε ψηφοφόρους εκτός ΠΑΣΟΚ

Στο πλαίσιο αυτό, ο επανεκλεγείς πρόεδρος απηύθυνε «ανοιχτό προσκλητήριο σε όλους», όπως είπε, «τους πολίτες που είναι απογοητευμένοι από την κυβερνητική πολιτική» να συνταχθούν δίπλα του. «Μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε» σημείωσε, απευθυνόμενος σαφώς και σε ψηφοφόρους εκτός του χώρου του ΠΑΣΟΚ.

«Τα καλύτερα είναι μπροστά»

«Τα δύσκολα είναι πίσω, τα καλύτερα είναι μπροστά… Θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η παντοδυναμία της ΝΔ» δεσμεύτηκε, τονίζοντας ότι… «το πατριωτικό προοδευτικό κίνημα πρέπει να αγκαλιάσει τις νεότερες γενιές και να ενώσει τον λαό σε ένα προοδευτικό σχέδιο που θα αγωνιστούμε να γίνε κυβερνητικό πρόγραμμα», όπως είπε.

Μήνυμα για αξιοποίηση των συνυποψηφίων του

Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθύνθηκε και στο εσωτερικό του κόμματος του. Συνεχάρη έναν – έναν και μία – μία τους και της συνυποψηφίους του για τον αγώνα που έδωσαν, τον Χάρη Δούκα, τον Παύλο Γερουλάνο, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Κατρίνη και τη Νάντια Γιαννακοπούλου – και έστειλε μήνυμα ενότητας και συμπόρευσης για τη νέα ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

«Είμαι βέβαιος ότι όλοι τους θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα τα επόμενα χρόνια. Σήμερα, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Νικητής είναι το ΠΑΣΟΚ και η προοδευτική παράταξη. Ενωμένοι θα πάμε την παράταξη ψηλότερα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μήνυμα για… μεγάλες αλλαγές

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μίλησε, επίσης, για μεγάλες αλλαγές και δεσμεύτηκε ότι το κόμμα θα βγει μπροστά με προτάσεις για όλα τα προβλήματα της κοινωνίας, αγκαλιάζοντας, όπως είπε, «τις αγωνίες και τις προσδοκίες τους». «Υπόσχομαι σε όλους τους Έλληνες, θα γίνουμε φορέας ελπίδας για ένα καλύτερο και αισιόδοξο αύριο» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολύ»

Την ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη διέκοπταν συνεχώς οι οπαδοί που είχαν συγκεντρωθεί στα ιστορικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη. «Για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολύ και αγώνα και θα το πετύχουμε» απάντησε στα συνθήματα. «Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, ενωμένο – δυνατό» και άλλα συνθήματα, δονούσαν την ατμόσφαιρα.

«Θα κάνω ότι μπορώ για να μη σας απογοητεύσω. Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε ως δύναμη προόδου και αλλαγής» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης στον επίλογο της ομιλίας του, στέλνοντας μήνυμα επανεκκίνησης.

Τα ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα

Μακριά από τη Χαριλάου Τρικούπη, σε συζητήσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ, αυτό που κυριαρχούσε είναι το αν και πως θα αξιοποιήσει, σε ποιους ρόλους, τους εσωκομματικούς του «αντιπάλους», αν θα κάνει και ποιες, διορθωτικές κινήσεις στη λειτουργία του κόμματος, για την οποία έχει δεχτεί σφοδρές επικρίσεις ότι βασιζόταν σε μια κλειστή ομάδα συνεργατών, και επιπλέον ποια θα είναι η στρατηγική, το πολιτικό στίγμα του «ανανεωμένου ΠΑΣΟΚ».

«Πολλά θα εξαρτηθούν από τον δρόμο που θα ακολουθήσει ο κ. Ανδρουλάκης τόσο εντός του κόμματος, όσο και σε επίπεδο αντιπολίτευσης» δήλωνε στο newsit.gr ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Το συνέδριο πρέπει να γίνει άμεσα, να εκλεγούν τα νέα όργανα και το ΠΑΣΟΚ να φύγει γρήγορα μπροστά, με συνθέσεις» δήλωνε άλλο στέλεχος του κινήματος.

Πολλά ήταν τα ερωτηματικά που διατυπώθηκαν και για τον ρόλο που θα παίξει από σήμερα στο κόμμα ο Χάρης Δούκας, ο οποίος, καταγράφοντας ένα μεγάλο ποσοστό (40,1%) αποτελεί μία υπολογίσιμη δύναμη μέσα στο ΠΑΣΟΚ.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη και οι πρώτες εκτιμήσεις στη ΝΔ

Τον Νίκο Ανδρουλάκη έσπευσε να συγχαρεί για την επανεκλογή του και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, εξέφρασε την επιθυμία να έχουν σύντομα μία συνάντηση.

Στη ΝΔ περιμένουν να δουν πως θα διαμορφωθεί το μέτωπο της αντιπολίτευσης και σε σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη να σημειώνουν ότι αυτό που περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ είναι «να μη συνεχίσει στη λογική του “όχι” σε όλα και να κάνει εποικοδομητική κριτική και κοστολογημένες προτάσεις στην κυβέρνηση».

Συγχαρητήρια τηλεφωνήματα

Τον επανεκλεγέντα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνεχάρησαν επίσης ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, ο μέχρι πρόσφατα πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, φυσικά οι συνυποψήφιοι του στις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και άλλοι.

To άρθρο Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη «για να γυρίσει ο ήλιος» του ΠΑΣΟΚ – Τι του ζητούν μετά τον «περίπατο» επί Δούκα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button