Πολιτισμός

ΟΗΕ: Πάνω από 1,1 δις άνθρωποι ζουν σε ακραία φτώχεια

Επιδεινώνεται η κατάσταση παγκοσμίως χρόνο με το χρόνο

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι ζουν σε οξεία φτώχεια σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών την Πέμπτη, με παιδιά να αντιπροσωπεύουν πάνω από τους μισούς από αυτούς που πλήττονται.

Η εργασία που δημοσιεύθηκε με την Πρωτοβουλία για τη Φτώχεια και την Ανθρώπινη Ανάπτυξη της Οξφόρδης (OPHI) τόνισε ότι τα ποσοστά φτώχειας ήταν τρεις φορές υψηλότερα στις χώρες σε πόλεμο, καθώς το 2023 σημειώθηκαν οι περισσότερες συγκρούσεις σε όλο τον κόσμο από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το UNDP και το OPHI δημοσιεύουν τον Πολυδιάστατο Δείκτη Φτώχειας ετησίως από το 2010, συγκεντρώνοντας δεδομένα από 112 χώρες με συνολικό πληθυσμό 6,3 δισεκατομμυρίων ανθρώπων.

Χρησιμοποιεί δείκτες όπως η έλλειψη επαρκούς στέγασης, αποχέτευσης, ηλεκτρικής ενέργειας, καυσίμων μαγειρέματος, διατροφής και φοίτησης στο σχολείο.

Η έκθεση επανέλαβε τα πορίσματα του περασμένου έτους ότι 1,1 δισεκατομμύριο από τα 6,1 δισεκατομμύρια ανθρώπους σε 110 χώρες αντιμετώπιζαν ακραία πολυδιάστατη φτώχεια.

Η έκθεση της Πέμπτης έδειξε ότι περίπου 584 εκατομμύρια άνθρωποι κάτω των 18 ετών βίωναν ακραία φτώχεια, αντιπροσωπεύοντας το 27,9 τοις εκατό των παιδιών παγκοσμίως, σε σύγκριση με το 13,5 τοις εκατό των ενηλίκων.

Έδειξε επίσης ότι το 83,2 τοις εκατό των φτωχότερων ανθρώπων του κόσμου ζουν στην Υποσαχάρια Αφρική και τη Νότια Ασία.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button