Ελλάδα

όποιος βουλευτής της ΝΔ ευθέως βάλλει εναντίον του πρωθυπουργού παραπέμπεται για διαγραφή – Galaksias.com

Τις τελευταίες εξελίξεις στην Κ.Ο. της ΝΔ, μετά την παραπομπή Σαλμά προς διαγραφή και με φόντο την ερώτηση των 11 γαλάζιων βουλευτών προς τον Υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη για την προστασία της πρώτης κατοικίας και τα “κόκκινα” δάνεια, σχολίασε ο Παύλος Χρηστίδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο Open και την εκπομπή “Τώρα Μαζί”.

«Η ερώτηση την οποία κάνουν οι 11 βουλευτές της ΝΔ είναι μια ερώτηση, η οποία δικαιώνει πλήρως τις διαχρονικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ γύρω από την πολιτική της ΝΔ. Λέει, επί της ουσίας, ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει στον τρόπο με τον οποίο έχει σχεδιάσει τη λύση που υποτίθεται προσφέρει στους πολίτες», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Παρ ‘όλα αυτά, όταν εμείς τα λέγαμε, οι 11 βουλευτές χειροκροτούσαν τον κ. Μητσοτάκη και τον υπερασπίζονταν. Υπάρχει λοιπόν και σκοπιμότητα στην κίνηση τους».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι υπάρχει ένα μείζον ζήτημα πολιτικής, καθώς – όπως είπε – η εν λόγω ενέργεια των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος έχει και συγκεκριμένα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά. 

«Σχετίζεται με εκδηλώσεις που κάνουν πρώην πρωθυπουργοί. Σχετίζεται με μια σειρά άλλων δεδομένων τα οποία βλέπουμε στην άκρη. Εδώ όμως αναδεικνύεται και κάτι ακόμα. Ότι για τον κ. Μητσοτάκη, εάν υπάρχουν υπουργοί ή στελέχη της ΝΔ που είτε  μέσω του θεσμικού του ρόλου είτε μέσα από τηλεοπτικές συνεντεύξεις, προσβάλλουν τους πολίτες, τότε δεν φεύγει ποτέ κανένας από τη θέση του. Εάν όμως υπάρχει ένας βουλευτής, ο οποίος ευθέως βάλλει εναντίον του πρωθυπουργού και προσβάλλει το προσωπείο, το οποίο έχει ο κ. Μητσοτάκης, τότε παραπέμπεται για διαγραφή». 

Αναφορικά με τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τόνισε ότι αυτή η προεκλογική περίοδος είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να μπορέσουν τα στελέχη του Κινήματος να καταστήσουν σαφές προς τους πολίτες το σχέδιο τους με αρχή, μέση και τέλος.

«Το κλειδί, την επόμενη μέρα, είναι να αντιληφθούμε ότι η ενότητα δεν είναι αν απλά καθόμαστε γύρω από ένα τραπέζι, αλλά αν έχουμε κοινό πολιτικό στόχο. Ο κόσμος περιμένει από το ΠΑΣΟΚ να καταθέσει πρόταση. Είναι δικιά μας ευθύνη να καταθέσουμε αυτή την πρόταση και η πρότασή μας αυτή να είναι αξιόπιστη», συμπλήρωσε.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button