Οικονομία

Παράθυρο για ανταποδοτικό επίδομα ανεργίας στο 80% των αποδοχών – Galaksias Portal News

Το «μοντέλο» υπολογισμού των… κύριων συντάξεων (όπως εφαρμόζεται μετά το 2017) θα ακολουθήσει πιλοτικά η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στον υπολογισμό των επιδομάτων ανεργίας σε πιλοτική βάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από αρμόδια στελέχη, το επίδομα ανεργίας της ΔΥΠΑ θα πάψει να είναι «οριζόντιο» για όλους τους δικαιούχους, ανεξάρτητα από χρόνο ασφάλισης αλλά και το μισθό τους, πριν την απόλυση τους.

Αντ’ αυτού του μοντέλου, θα εφαρμοστεί πιλοτικά ένα νέο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο θα υπάρχει ένα σταθερό ποσό για όλους τους δικαιούχους (όπως ισχύει με την «εθνική σύνταξη» του ΕΦΚΑ) και το ανταποδοτικό το οποίο θα προκύπτει ως αναλογία εισφορών που έχει πληρώσει ο άνεργος κατά τη διάρκεια της απασχόλησης τους, πριν την απόλυση του.

Το ανταποδοτικό σκέλος του επιδόματος ανεργίας θα ξεκινά από ένα ποσοστό αναπλήρωσης των αποδοχών της τάξεως του 70% – 80% στην αρχή και θα κλιμακώνεται προς τα κάτω πέφτοντας στο 60%, το 50% και το 40% καθώς οι μήνες περνούν.

Στελέχη της κυβέρνησης, σε προηγούμενη φάση, είχαν δηλώσει πως το ποσοστό αναπλήρωσης θα υπολογίζεται με βάση τις μέσες αποδοχές του ανέργου, καθ’ όλη τη διάρκεια της απασχόλησης του πριν απολυθεί. 

To άρθρο Παράθυρο για ανταποδοτικό επίδομα ανεργίας στο 80% των αποδοχών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button