Τεχνολογιά

Πάτησε γκάζι στο τέλος ο Ολυμπιακός, 93-75 το Λαύριο – Galaksias Portal News

Για 35 λεπτά ο Ολυμπιακός… δεινοπάθησε στο Λαύριο, αλλά στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης… θυμήθηκε την αμυντική ταυτότητά του, μπαίνοντας «με το δεξί» στην εφετινή Greek Basketball League. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν νικηφόρα με 93-75 από την έδρα του Λαυρίου, με τον Λούκα Βιλντόζα να δίνει από τα 6,75 το έναυσμα της αντεπίθεσης και τους Φιλίπ Πετρούσεβ, Σάσα Βεζένκοβ να την ολοκληρώνουν με ιδανικό τρόπο, χωρίς όμως η διαφορά τον 18 πόντων να αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς και την μαχητικότητα των γηπεδούχων.

Σε ένα ματς που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Τόμας Γουόκαπ και δεν είχε στη διάθεση του τους γνωστούς απόντες Κίναν Έβανς, Νικόλα Μιλουτίνοβ, Μουστάφα Φαλ, αλλά και τον Σακίλ ΜακΚίσικ, οι Πειραιώτες πήραν το ματς μέσα από την άμυνα της τέταρτης περιόδου, όταν και περιόρισαν το Λαύριο στους 11 πόντους. Ο Βιλντόζα πέτυχε τα μακρινά σουτ ψυχολογίας (3/4 τρίποντα) και οι Βεζένκοβ, Πετρούσεφ έδωσαν τέλος στα όνειρα υπέρβασης των αντιπάλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρώτος σκόρερ των νικητών ο Βεζένκοβ με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πετρούσεβ (16π.), Πίτερς (13π.) και Ράιτ (10π.). Από το Λαύριο ξεχώρισαν οι Γκρίφιν και Σέρμαν, οι οποίοι σημείωσαν από 13 πόντους.

Το Λαύριο αιφνιδίασε με το… καλησπέρα τον Ολυμπιακό, «χτύπησε» στη ρακέτα των Πειραιωτών και σήκωσε κεφάλι στο σκορ, μένοντας στη θέση του οδηγού μέχρι το 10΄ (22-19). Με τον Μπαρτζώκα να δοκιμάζει διαρκώς σχήματα, κυρίως στα γκαρντ, οι γηπεδούχοι παρέμειναν «ζεστοί» και κράτησαν τον Ολυμπιακό σε μειονεκτική θέση μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (43-40).

Με τον Βεζένκοβ να παίρνει μπροστά στην τρίτη περίοδο και τον Ολυμπιακό να βγάζει τους αιφνιδιασμούς, οι «ερυθρόλευκοι» άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Χωρίς να χάσει διάρκεια στην επίθεση, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ισοφάρισε σε 62-62, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Βιλντόζα, ο οποίος εκτέλεσε από τα 6,75 στο τέλος του δεκαλέπτου και διαμόρφωσε στο 30΄ το 64-69!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με το Λαύριο να μένει από δυνάμεις και τον Ολυμπιακό να σφίγγει την άμυνα του, ο Αργεντινός ευστόχησε σε ακόμη ένα μακρινό σουτ για το +8 ((71-79 στο 36΄) και από εκείνο το σημείο και μετά οι «ερυθρόλευκοι» δεν κοίταξαν πίσω…

 

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 43-40, 64-69, 75-93

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λαύριο (Κώστας Μέξας): Μουράτος 9 (1), Βον 11 (1), Γουαχάμπ 8, Φόρεστ, Σλέιτερ 9, Τσάμης 4, Γκρίφιν 13 (3), Σέρμαν 13 (3), Ζάρας, Πατρίκης, Γόντικας 8.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Γουίλιαμς-Γκος 4, Ράιτ 10, Λαρεντζάκης 5 (1), Βεζένκοβ 25, Φουρνιέ 7 (1), Μήτρου-Λονγκ, Βιλντόσα 9 (3), Παπανικολάου, Ντόρσεϊ 4, Πίτερς 13 (2), Πετρούσεβ 16.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button