Εργασία

Πέθανε γυναίκα εν ώρα εργασίας

Ακόμα ένας νεκρός εν ώρα εργασίας, ακόμα ένας άνθρωπος πήγε για μεροκάματο και δεν γύρισε σπίτι του… Ο πόλεμος στη ζωή των εργαζομένων δεν έχει τέλος!

Τον θάνατο μιας εργαζόμενης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Iron Mountain» στον Κεραμεικό καταγγέλλουν ο Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής.

Η εργαζόμενη, που δούλευε με μηνιαία σύμβαση μέσω εργολαβικής εταιρίας, αισθάνθηκε αδιαθεσία την ώρα που δούλευε και τελικά κατέληξε, όπως ενημερώθηκαν οι συνάδελφοί της, από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα σωματεία καταγγέλλουν τους όρους δουλειάς που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ψηφιοποίησης σε επιχειρήσεις αλλά και σε φορείς του Δημοσίου, όπως ο ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να ζουν με το άγχος αν θα ανανεωθεί η σύμβασή τους από τον ένα μήνα στον επόμενο, να δουλεύουν κάτω από τη συνεχή πίεση των «στόχων» που θέτει η εργοδοσία, να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα στην εταιρεία και τους εργολάβους.

Συγκλονισμένοι από την απώλεια της συναδέλφου τους, οι εργαζόμενοι στο κτήριο του Κεραμεικού, απαιτούν να μπει τέρμα στους άθλιους όρους δουλειάς. «Θα επιβάλλουμε να μην θεωρούμαστε “αναλώσιμοι”», τονίζουν. Μετά από συζήτηση που οργάνωσαν διαμόρφωσαν πλαίσιο διεκδικήσεων και απαιτούν από την εταιρεία:

Γιατρό εργασίας σε κάθε χώρο και βάρδια. Φορητό απινιδωτή σε κάθε κτήριο, καθώς και φαρμακείο με όλα τα αναγκαία και προβλεπόμενα. Κατάργηση των μηνιαίων συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους. Να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου με πλήρη δικαιώματα. Κατάργηση κάθε «ενοικίασης» εργαζομένων από τρίτες εταιρίες. Όλοι οι εργαζόμενοι να εργάζονται με εργοδότη την «Iron Mountain». Να σταματήσει κάθε προσπάθεια πίεσης προς τους εργαζόμενους μέσω των ημερήσιων στόχων. Να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις που λήγουν το επόμενο διάστημα.

«Θα κάνουμε όσες κινητοποιήσεις χρειαστεί, αλλά στο τέλος νικητές θα είμαστε εμείς. Το χρωστάμε στις ζωές μας, τις οικογένειες μας, στους επόμενους που θα εργαστούν στην “Iron Mountain”, στη συνάδελφο μας που χάθηκε τόσο άδικα. Οργανωνόμαστε στα σωματεία μας, γιατί είναι ο μόνος δρόμος για να σπάσουμε τον φόβο που νιώθει ο κάθε ένας και η κάθε μια από εμάς. Γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε όσα έχουμε ανάγκη», τονίζουν και εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους οικείους και στους συναδέλφους της εργαζόμενης.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button