Εργασία

ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ: « Παράνομη κρίθηκε η Απεργία – Απέχουμε από τη «Στοχοθεσία»

«Το πλήγμα στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, είναι ιστορικό.».

Αυτό τονίζει η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ σχολιάζοντας την απόφαση του ΥΠΕΣ να καταθέσει συντονισμένες αγωγές προκειμένου να κηρύξει παράνομη την Απεργία – Αποχή που είχαν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες των Μηχανικών από τις 19/03/2024 και 29/03/2024.

Μάλιστα η ταχύτητα με την οποία βγήκαν οι αποφάσεις είναι πραγματικά εντυπωσιακή.

«Τρίτη μεσημέρι κατατέθηκαν οι αγωγές, Τετάρτη μεσημέρι ορίστηκαν οι δίκες (τις οποίες από τύχη πληροφορηθήκαμε), Πέμπτη πρωί βγήκαν οι αποφάσεις και μέχρι το μεσημέρι μας κοινοποιήθηκαν.», επισημαίνει η Ομοσπονδία και προσθέτει, «πραγματικά αξιοθαύμαστη ταχύτητα που θα τη ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι μας που βρίσκονται αδίκως κατηγορούμενοι επί πολλά χρόνια για υπηρεσιακές τους υποθέσεις.».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Για άλλη μια φορά το Υπουργείο Εσωτερικών μας εξέπληξε με την ταχύτητα του.

Όχι φυσικά για την αντιμετώπιση της τραγικής υποστελέχωσης των υπηρεσιών και της έλλειψης εξοπλισμού και μέσων, ούτε βέβαια για τη δρομολόγηση της διαδικασίας των κρίσεων των Προϊσταμένων που σέρνεται επί χρόνια.

Η ταχύτητα και η αποτελεσματικότητα του Υπουργείου εξαντλείται στην κατάθεση συντονισμένων αγωγών για να κηρύξει παράνομη την Απεργία – Αποχή που είχαν προκηρύξει οι Ομοσπονδίες μας από τις 19/03/2024 και 29/03/2024 αντίστοιχα.

Η δικαιοσύνη επίσης ανταποκρίθηκε άμεσα.

Τρίτη μεσημέρι κατατέθηκαν οι αγωγές, Τετάρτη μεσημέρι ορίστηκαν οι δίκες (τις οποίες από τύχη πληροφορηθήκαμε), Πέμπτη πρωί βγήκαν οι αποφάσεις και μέχρι το μεσημέρι μας κοινοποιήθηκαν.

Πραγματικά αξιοθαύμαστη ταχύτητα που θα τη ζήλευαν πολλοί συνάδελφοι μας που βρίσκονται αδίκως κατηγορούμενοι επί πολλά χρόνια για υπηρεσιακές τους υποθέσεις.

Όπως ήταν αναμενόμενο και είχε ήδη συμβεί και με την αντίστοιχη κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ, η Αποχή μας κρίθηκε παράνομη ως «πολιτική απεργία». Το σκεπτικό της αγωγής του Υπουργείου είναι πρωτοφανές. Πρακτικά απαγορεύει κάθε κινητοποίηση που διεκδικεί την αλλαγή Νόμων! Με το σκεπτικό αυτό κάθε διεκδίκηση των Δημοσίων Υπαλλήλων που το σύνολο της υπηρεσιακής, εργασιακής, μισθολογικής και ασφαλιστικής τους πραγματικότητας καθορίζεται από Νόμους, δύναται να κριθεί παράνομη και να απαγορευθεί.

Επί της ουσίας καταργεί το άρθρο 23 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα στην απεργία.

Το πλήγμα στα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων που κατακτήθηκαν με αγώνες δεκαετιών, είναι ιστορικό.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι ο Νόμος Χατζηδάκη θα έχει ακριβώς αυτές τις επιπτώσεις και πρακτικά στόχο έχει την απονεύρωση των διεκδικήσεων των σωματείων.

Όσον αφορά την απόφαση, αυτή αναγνωρίζει τη νομιμότητα της μέχρι τη 10η Οκτωβρίου 2024, οπότε κανένα θέμα δεν υφίσταται για όσους συμμετέχουμε στην Αποχή.

Από εδώ και στο εξής οι συνάδελφοι μας καλύπτονται από τις εργασιακές Ομοσπονδίες που έχουν προκηρύξει Απεργία-Αποχή όπως η ΠΟΕ ΟΤΑ, η ΟΣΥΑΠΕ, η ΟΣΕΑΔΕ, η ΠΟΕΔΗΝ, η ΠΟΣΕΥΠΕΩΔΕ κλπ.

Οι Ομοσπονδίες μας σε συνεννόηση με την ΑΔΕΔΥ και τις υπόλοιπες Ομοσπονδίες του Δημοσίου θα εξετάσουν τις δυνατότητες αντίδρασης στην αντιδημοκρατική αυτή εξέλιξη.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button