Εργασία

ΠΟΓΕΔΥ: Το ν/σ τ του ΥΠΕΣ δεν αλλάζει τις παθογένειες του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο του ΥΠΕΣ με τίτλο «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές διατάξεις», δεν αλλάζει τίποτα από τις παθογένειες του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για τη διαχείριση των ζώων συντροφιάς, σύμφωνα με την ΠΟΓΕΔΥ, η οποία επαναλαμβάνει τις θέσεις της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων έχει κατά καιρούς εκφράσει σε όλους τους τόνους πως το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει ουσιαστικά την διαχείριση των ζώων συντροφιάς και είναι επικίνδυνο για την υγεία και την ευζωία τους, αλλά και γενικά τη Δημόσια Υγεία.

Η ΠΕΚΔΥ αντιστάθηκε με όλα τα μέσα στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ελέγχων της ευζωίας και υγείας των ζώων συντροφιάς, στη μεταφορά κτηνιατρικών αρμοδιοτήτων από το Υ.Π.Α.Α.Τ. στο Υπουργείο Εσωτερικών και στη διάσπαση του κρατικού ελεγκτικού μηχανισμού επισημαίνοντας πως η αποδυνάμωση της δημόσιας κτηνιατρικής επιτήρησης ανεβάζει τα επίπεδα κινδύνου για τη Δημόσια Υγεία.

Η ΠΕΚΔΥ διεκδικεί διαχρονικά την ίδρυση δημοτικών κυνοκομείων και την στελέχωση των δημοτικών και δημόσιων κτηνιατρικών υπηρεσιών με ικανό αριθμό κτηνιάτρων. Ο έλεγχος της διαχείρισης των αδέσποτων είναι ευθύνη της πολιτείας και δεν πρέπει να εκχωρείται μαζί με το δημόσιο χρήμα σε Ν.Π.Ι.Δ. και Μ.Κ.Ο. Επιπλέον, η ΠΕΚΔΥ διαφωνεί με το οριζόντιο μέτρο των υποχρεωτικών στειρώσεων, καθώς και με αυτό της υποχρεωτικής λήψης γενετικού υλικού.

Το υπό ψήφιση νομοσχέδιο δεν αλλάζει τίποτα από τις παθογένειες του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, αντίθετα η παράταση του χρόνου εκκίνησης της υποχρέωσης των ιδιοκτητών για τη λήψη, καταχώριση και διατήρηση του γενετικού υλικού είναι η μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι διατάξεις του ν. 4830/2021 είναι ανεδαφικές και ανεφάρμοστες.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button