Κόσμος

Πολική αρκούδα εμφανίστηκε στην Ισλανδία μετά από οκτώ χρόνια και τη σκότωσαν

Η αρκούδα δέχτηκε πυρά το απόγευμα της Πέμπτης στα βορειοδυτικά της Ισλανδίας αφού η αστυνομία συμβουλεύτηκε την Υπηρεσία Περιβάλλοντος, η οποία αρνήθηκε να μεταφέρει το ζώο, δήλωσε στο Associated Press ο αρχηγός της αστυνομίας των Westfjords, Helgi Jensson.

«Δεν είναι κάτι που μας αρέσει να κάνουμε», είπε ο Τζένσον.

«Σε αυτή την περίπτωση, όπως βλέπετε στην εικόνα, η αρκούδα ήταν πολύ κοντά σε εξοχικό. Ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα εκεί μέσα».

Η ιδιοκτήτρια, που ήταν μόνη, φοβήθηκε και κλειδώθηκε στον επάνω όροφο, καθώς η αρκούδα έψαχνε στα σκουπίδια της, είπε ο Τζένσον.

Επικοινώνησε με την κόρη της στο Ρέικιαβικ, την πρωτεύουσα, μέσω δορυφορικής σύνδεσης και κάλεσε σε βοήθεια.

«Έμεινε εκεί», είπε ο Τζένσον, προσθέτοντας ότι άλλοι καλοκαιρινοί κάτοικοι στην περιοχή είχαν πάει σπίτι τους.

«Ήξερε τον κίνδυνο».

Οι πολικές αρκούδες δεν είναι συνηθισμένοι κάτοικοι της Ισλανδίας, αλλά περιστασιακά βγαίνουν στη στεριά αφού ταξιδέψουν πάνω σε κομμάτια πάγου από τη Γροιλανδία, σύμφωνα με την Anna Sveinsdóttir, διευθύντρια επιστημονικών συλλογών στο Ισλανδικό Ινστιτούτο Φυσικής Ιστορίας.

Πολλά παγόβουνα έχουν εντοπιστεί ανοιχτά της βόρειας ακτής τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αρκούδα που πυροβολήθηκε ήταν η πρώτη που εμφανίστηκε στη χώρα από το 2016.

Οι θεάσεις είναι σχετικά σπάνιες με μόνο 600 να έχουν καταγραφεί στην Ισλανδία από τον ένατο αιώνα.

Ενώ οι αρκούδες είναι προστατευόμενο είδος στην Ισλανδία και απαγορεύεται να τις σκοτώνουν αυστηρά, μπορεί να θανατωθούν εάν αποτελούν απειλή για τον άνθρωπο ή τα ζώα.

Η νεαρή αρκούδα, που ζύγιζε από 150 έως 200 κιλά, θα μεταφερθεί στο ινστιτούτο για έρευνα. Οι επιστήμονες πήραν δείγματα από την αρκούδα την Παρασκευή.

Θα ελέγξουν για παράσιτα και λοιμώξεις και θα αξιολογήσουν τη φυσική του κατάσταση, όπως την υγεία των οργάνων του και το ποσοστό σωματικού λίπους.

Ένα ελικόπτερο της ακτοφυλακής ερεύνησε την περιοχή όπου βρέθηκε η αρκούδα για να ψάξει για άλλους, αλλά δεν βρήκε κανένα, είπε η αστυνομία.

Αφού αφαιρέθηκε η πυροβολημένη αρκούδα, η γυναίκα που το ανέφερε αποφάσισε να μείνει περισσότερο στο χωριό, είπε ο Τζένσον

Με πληροφορίες από: Rare polar bear shows up on the shores of Iceland – police shoot it

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button