Εργασία

ΠΟΣΥΠ: Προτεινόμενη διάταξη για μετάταξη εκπαιδευτικών εντός του ΥΠΑΙΘΑ

Το ζήτημα της μετάταξης εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, εντός του ΥΠΑΙΘΑ, επαναφέρει η ΠΟΣΥΠ, ενόψει του 2ου κύκλου κινητικότητας του έτους 2024.

Αναλυτικά:

κ. Υπουργοί,

Ενόψει του 2ουκύκλου κινητικότητας του έτους 2024 και μετά την προσφάτως ψηφισθείσα και απολύτως αναιτιολόγητη εξαίρεση των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη διαδικασία των μετατάξεων του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας(άρθρο 57 του ν.5143/2024), η ΠΟΣΥΠ επικοινωνεί μαζί σας και επαναφέρει το ζωτικό αυτό ζήτημα για την στελέχωση των Υπηρεσιών μας, της μετάταξης δηλαδή των εκπαιδευτικών σε διοικητικές θέσεις, εντός του Υπουργείου Παιδείας, όπως ακριβώς προβλέπεται,

  • για τις αποσπάσεις εντός του ίδιου Υπουργείου, σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 9 του ν.4440/2016,
  • για τις μετατάξεις από κλάδο σε κλάδο της ίδιας κατηγορίας, εντός του ίδιου Υπουργείου, σύμφωνα με τη παρ.1 του άρθρου 69 του Υ.Κ.
  • και όπως ακριβώς προβλέπονταν και υλοποιούνταν επί 30 χρόνια, με τις μετατάξεις εκπαιδευτικών σε διοικητικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με τις παρ.7 & 8 του άρθρου 5 του ν. 1824/1988.

Δυστυχώς, χρειάστηκαν 36 χρόνια από την ψήφιση και την εφαρμογή του ν.1824/1988 που έδινε τη δυνατότητα και το δικαίωμα μετάταξης των εκπαιδευτικών στις Υπηρεσίες Διοίκησης του Υπουργείου Παιδείας και 8 χρόνια από την ψήφιση του ν. 4440/2016, για να ακυρώσετε αυτή τη δυνατότητα και αυτό το δικαίωμα,  χωρίς καμία ενσυναίσθηση και χωρίς καμία τεκμηριωμένη αιτιολόγηση, διότι αν το πράξατε για την ορθολογική διαχείριση του εκπαιδευτικού προσωπικού και την αποτροπή της «διαρροής» του από τις σχολικές αίθουσες, σας πληροφορούμε και μπορούμε να το αποδείξουμε, αν προ(σ)κληθούμε, ότι ματαιοπονείτε.

Όσο το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει στο Υπουργείο Παιδείας, με τις χιλιάδες ρουσφετολογικές αποσπάσεις σε φορείς του και τις χιλιάδες διαθέσεις εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης για άσκηση  διοικητικού έργου και όσο όλα τα Γραφεία των Κομμάτων, των Υπουργών και των Βουλευτών είναι κατακλυσμένα από αποσπασμένους εκπαιδευτικούς, μάλλον πειραματίζεστε εις βάρος θεμελιωδών δικαιωμάτων εργαζομένων, για την υπαλληλική και υπηρεσιακή τους κατάσταση και εξέλιξη.

Σας καλούμε να θεραπεύσετε αυτή την αψυχολόγητη και αναιτιολόγητη νομοθέτησή σας και να επαναφέρετε, τουλάχιστον εντός του Υπουργείου Παιδείας, τη δυνατότητα και το δικαίωμα μετάταξης των εκπαιδευτικών στις Διοικητικές του Υπηρεσίες,

Προτεινόμενη διάταξη

«Επιτρέπεται η μετάταξη εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε  θέσεις των  υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, καθώς και σε Ν.Π.Δ.Δ. εποπτείας του,εφ` όσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη των διοικούντων αυτά οργάνων. Οι μετατασσόμενοι πρέπει να κατέχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα του κλάδου στον οποίο μετατάσσονται. Η μετάταξη γίνεται σε κενή θέση που αιτείται η υπηρεσία μέσω ΕΣΚ, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου, γνώμη του αρμόδιου υπηρεσιακού συμβουλίου και απόφαση των αρμόδιων οργάνων διοίκησης, κατά περίπτωση.  Η μετάταξη γίνεται με το βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει ο μετατασσόμενος. Ο συνολικός χρόνος υπηρεσίας που έχει διανυθεί στο φορέα από τον οποίο ο εκπαιδευτικός μετατάσσεται θεωρείται ως πραγματική υπηρεσία στη νέα θέση για τα θέματα υπηρεσιακής του κατάστασης».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button