Οικονομία

Προ των πυλών πρόστιμα 1.000 ευρώ με αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας – Galaksias Portal News

Προ των πυλών είναι πρόστιμα από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για όσους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν τα έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο ή τα έχουν ακόμη ανασφάλιστα. Όσοι μάλιστα δεν συμμορφωθούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με διπλασιασμό προστίμου όπως και με αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, τώρα, τα ανασφάλιστα οχήματα ή αυτά που δεν έχουν περάσει από το Κέντρο Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) θα λάβουν ειδοποιητήριο με πρόστιμα από 250 έως 1.000 ευρώ. Εάν συνεχίσουν να αγνοούν την υποχρέωση, κινδυνεύουν τον Ιανουάριο να εισπράξουν το διπλό πρόστιμο από αυτό που ορίζονταν ή ακόμα και να χάσουν τις πινακίδες και την άδεια  κυκλοφορίας του οχήματος.

Υπολογίζεται ότι περίπου 500.000 οχήματα κυκλοφορούν σήμερα ανασφάλιστα ενώ άγνωστος – μέχρι την ώρα της διασταύρωσης- είναι ο αριθμός των οχημάτων που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο και θα διενεργούνται εφεξής ανά ημερολογιακό εξάμηνο. Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία οι παραβάτες θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα: 

Ειδικότερα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία τα πρόστιμα ανάλογα με το είδος του οχήματος και της παράβασης διαμορφώνεται έως εξής:

  • 250 έως 1.000 ευρώ αν το όχημα είναι ανασφάλιστο. Συγκεκριμένα, 250 ευρώ για τα δίκυκλα, 500 ευρώ για τα επιβατηγά και άλλα οχήματα πάσης φύσεως και 1.000 ευρώ για τα λεωφορεία και φορτηγά δημόσιας χρήσης.
  • 150 – 400 ευρώ αν το όχημα δεν έχει υποβληθεί σε περιοδικό έλεγχο ΚΤΕΟ.
  • Ισόποσα των τελών κυκλοφορίας αν διαπιστώνεται οφειλή τελών κυκλοφορίας ενός τουλάχιστον έτους.

  

To άρθρο Ανασφάλιστα οχήματα: Προ των πυλών πρόστιμα 1.000 ευρώ με αφαίρεση πινακίδων και άδεια κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button