Τεχνολογιά

Προπηλακισμός Μουφτήδων στην Ξάνθη – Δείτε βίντεο – Galaksias Portal News

Μια απίστευτη πρόκληση σε βάρος των Μουφτήδων της Θράκης, έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής (11/10) στο τέμενος Πλάτανου (Τσινάρ Τζαμί) στην Ξάνθη.

Οι Μουφτήδες Κομοτηνής, Ξάνθης και Διδυμοτείχου προσήλθαν στο τέμενος προκειμένου να τελέσουν την προσευχή της Παρασκευής, χωρίς όμως να τα καταφέρουν καθώς έπεσαν θύματα προπηλακισμού και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από τον χώρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρωτοστάτης των επεισοδίων ο πρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας, Χουσεΐν Μπαλτατζή, ο οποίος κινήθηκε κατά του Μουφτή Κομοτηνής παρεμποδίζοντας τον να προσευχηθεί, ενώ στα επεισόδια συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος του ΚΙΕΦ Οζάν Αχμέτογλου.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν αποτυπώνουν ξεκάθαρα ποινικά αδικήματα, όπως παρεμπόδιση άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων κλπ και το ερώτημα πλέον είναι, αν οι αρμόδιες Αρχές κινηθούν αυτεπάγγελτα προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες και να ασκηθούν ποινικές διώξεις εις βάρος όλων όσων συμμετείχαν σε αυτό.

Η θρησκευτική ελευθερία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη στην Ελλάδα και η παρεμπόδιση αυτής της ελευθερίας από οποιοδήποτε άτομο ή ομάδα θεωρείται σοβαρή παραβίαση του Συντάγματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συμπεριφορά των ατόμων αυτών δεν είναι μόνο ποινικά κολάσιμη, αλλά και απολύτως απαράδεκτη από πλευράς ηθικής. Ο σεβασμός προς τους θρησκευτικούς χώρους και η ελευθερία στην άσκηση της πίστης αποτελούν θεμελιώδεις αξίες σε μια δημοκρατική κοινωνία. Η χρήση τέτοιων απρεπών μεθόδων για την επίτευξη πολιτικών ή άλλων σκοπών δεν έχει θέση σε μια κοινωνία δικαίου.

Οι Αρχές οφείλουν να διερευνήσουν το περιστατικό και να εφαρμόσουν αυστηρά την ελληνική νομοθεσία, προκειμένου να προστατευθεί το δικαίωμα της θρησκευτικής έκφρασης και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι για την παραβίαση της δημόσιας τάξης και της θρησκευτικής ελευθερίας.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: fonirodopois.gr

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button