Κόσμος

Προσέφυγε στον ΟΟΣΑ κατά του τουρκικού εμπορικού εμπράργκο – Galaksias.com

Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) την Μεγάλη Παρασκευή (4/5), ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομίας Νιρ Μπαρκάτ χαρακτήρισε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «αντισημιτιστή δικτάτορα, που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και διαταράσσει τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες με το μποϊκοτάζ».

Υπενθυμίζεται ότι, η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι αναστέλλει κάθε εμπορική συναλλαγή με το Ισραήλ ωσότου η ισραηλινή κυβέρνηση να επιτρέψει την ανεμπόδιστη πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα.

Ο Μπαρκάτ έγραψε στο Χ ότι το Ισραήλ αναμένει από τον ΟΟΣΑ να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας για την «παραληρηματική απόφαση» του Ερντογάν «που βλάπτει ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία».

Ο Ερντογάν, από την πλευρά του, υπερασπίστηκε τις ενέργειες της Τουρκίας χθες, λέγοντας ότι «δεν είναι πλέον δυνατή η υπομονή» μπροστά στο συνεχιζόμενο πόλεμο του Ισραήλ στη Γάζα.

Όπως έχει δηλώσει ο Τούρκος πρόεδρος «το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία σε βάρος των Παλαιστινίων».

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ισραέλ Κατς καταδίκασε την απόφαση του Ερντογάν, λέγοντας ότι είναι επιζήμια για τα συμφέροντα του τουρκικού λαού και των επιχειρήσεων. Σημειώνεται ότι, το εμπορικό εμπάργκο έχει κατά κόρον χρησιμοποιηθεί για την άσκηση πολιτικών πιέσεων στη διεθνή σκακιέρα, όπως εκείνο των ΗΠΑ στην Κούβα.

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button