Οικονομία

Πυρά Σολτς κατά της εξαγοράς του 21% της Commerzbank από την Unicredit – Galaksias Portal News

Αναπάντεχη ανατροπή σημειώθηκε στη μάχη για την εξαγορά της Commerzbank (Γερμανία), καθώς η ανταγωνίστρια της στην Ιταλία, Unicredit εξασφάλισε την επιλογή να αυξήσει το μερίδιό της στην τράπεζα με έδρα τη Φρανκφούρτη από 9% σε 21%.

Αυτό θα καταστήσει την Unicredit μακράν τον μεγαλύτερο μέτοχο της Commerzbank μπροστά από τη γερμανική κυβέρνηση, η οποία εξακολουθεί να κατέχει περίπου 12%. Η Unicredit αυξάνει έτσι την πίεση στη διοίκηση της Commerzbank και στη γερμανική κυβέρνηση, οι οποίες στην πραγματικότητα θέλουν να αποτρέψουν την εξαγορά της δεύτερης μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας. 

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Olaf Scholz κατέστησε σαφές σήμερα (23.9.2024) στη Νέα Υόρκη πόσο θυμωμένη είναι η κυβέρνηση με την Unicredit. “Οι εχθρικές επιθέσεις και οι εχθρικές εξαγορές δεν είναι καλό πράγμα για τις τράπεζες».

Γι’ αυτό και η γερμανική κυβέρνηση έχει «τοποθετηθεί επίσης σαφώς προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε ο Scholz.

Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει «ότι δεν θεωρούμε ότι αυτό είναι μια κατάλληλη πορεία στην Ευρώπη και στη Γερμανία», δηλαδή το ότι «γίνονται προσπάθειες να αποκτηθούν επιθετικά μερίδια σε εταιρείες με μη φιλικές μεθόδους χωρίς καμία συνεργασία, χωρίς καμία διαβούλευση, χωρίς καμία ανατροφοδότηση».

To άρθρο Πυρά Σολτς κατά της εξαγοράς του 21% της Commerzbank από την Unicredit δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button