Πολιτισμός

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ζητεί ο Ουκρανός Πρόεδρος

Το Κίεβο επιμένει στη βοήθεια για να μπορέσει να κερδίσει τον πόλεμο.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι λέει ότι η πλειοψηφία των δυτικών συμμάχων του υποστήριξε το λεγόμενο σχέδιο Νίκης.

Είπε σχετικά με τη χρήση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ενώ «έλαβε θετικά μηνύματα, επέκρινε το γεγονός ότι χώρες όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία κ.λπ. θέλουν να αποφασίσουν σε συνδυασμό μεταξύ τους αν θα δώσουν άδεια για τη χρήση των πυραύλων στο ρωσικό έδαφος.

Ο Ολεξάντρ Κορνιγιένκο είναι αναπληρωτής εκπρόσωπος της ουκρανικής Rada, του κοινοβουλίου της χώρας, είπε ότι ήταν ένας κρίσιμος παράγοντας για την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου.

«Το ζητήσαμε αυτό ακόμη και από το 2022, γιατί όλοι καταλαβαίνουμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικά, σημεία πίεσης προς τη Ρωσία και τα ρωσικά στρατιωτικά αντικείμενα κοντά είναι αυτή. Και το κάνουμε αυτή τη στιγμή με τις δημιουργικές λύσεις μας, όπως η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεγάλης εμβέλειας και άλλα. Αλλά φυσικά, αν μιλάμε για το πραγματικά σοβαρό μέρος, όπως οι στρατιωτικές στρατηγικές που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε μία φυσικά», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία λέει ότι η Ρωσία προσπαθεί να ενισχύσει τις δυνάμεις της χρησιμοποιώντας 10.000 Βορειοκορεάτες στρατιώτες, κλιμακώνοντας και διευρύνοντας το εύρος του πολέμου.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να περιγράψει το σχέδιο νίκης με τους συμμάχους στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

«Γνωρίζουμε λοιπόν για 10.000 στρατιώτες της Βόρειας Κορέας που ετοιμάζονται να στείλουν να πολεμήσουν εναντίον μας. Αυτό είναι πραγματικά ένα επείγον θέμα γιατί το Ιράν έδωσε, ξέρετε, άδειες σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για την παραγωγή αυτών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων. Ναι. Αλλά όχι ανθρώπους. Όχι επίσημα. Ναι. Και εδώ βλέπουμε αυτό το βήμα σε αυτόν τον πόλεμο. Και αυτό είναι το πρώτο βήμα για έναν παγκόσμιο πόλεμο», είπε ενώπιον των Ευρωπαίων ηγετών.

Οι σύμμαχοι δεν έχουν ακόμη δώσει επίσημη απάντηση στο σχέδιο Νίκης, το οποίο πηγές αναφέρουν ότι απαιτεί σημαντική αναβάθμιση της στρατιωτικής υποστήριξης, ωστόσο η πλειοψηφία των συμμάχων αναγνωρίζει ότι ο χρόνος τελειώνει για να βοηθήσουν την Ουκρανία να νικήσει.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button