Ελλάδα

Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα εργατικών δυστυχημάτων (pics) – Galaksias.com

Η σύζυγος θύματος εργατικού δυστυχήματος μίλησε στην εκδήλωση προκαλώντας συγκίνηση στους παρευρισκόμενους

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν σήμερα Κυριακή κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων, με τη σύζυγο θύματος μεταξύ άλλων να δίνει το στίγμα της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε στον Κρουσώνα.   

Ειδικότερα, ένα όραμα των συνδικαλιστών της Κρήτης και της Ρόδου πήρε σάρκα και οστά σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, καθώς, στις 11 το πρωί, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών ατυχημάτων και δυστυχημάτων, το οποίο ανεγέρθηκε στον Άγιο Γεώργιο Κοκκινιάκο στον Κρουσώνα.

εκδήλωση για εργατικά δυστυχήματα

Πρόκειται για το μοναδικό μνημείο στην Ελλάδα που δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία των Εργατικών Κέντρων Κρήτης και Ρόδου, του Σωματείου Οικοδόμων Κρουσώνα, με τη συμμετοχή της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), καθώς και με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μαλεβιζίου.

εκδήλωση για εργατικά δυστυχήματα

Η σημερινή εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου περιελάμβανε τρισάγιο για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων, ενώ ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, κ.κ. Ευγένιο Β’, τον περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Μαλεβιζίου, κ. Μενέλαο Μποκέα, τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλο, τους προέδρους των Εργατικών Κέντρων Χανίων, Ρόδου, Λασιθίου και Ρεθύμνου, τον αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία (EUSHA), κ. Ανδρέα Στοϊμενίδη, τον δρα Αριστομένη Συγγελάκη, εκπρόσωπο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, και τον πρόεδρο του Σωματείου Οικοδόμων Κρουσώνα, κ. Βαγγέλη Θεοχαράκη. 

εκδήλωση για εργατικά δυστυχήματα

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Στέλιο Βοργιά, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης, καθώς και συγγενείς των θυμάτων εργατικών δυστυχημάτων. 

εκδήλωση για εργατικά δυστυχήματα

Ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου για τα θύματα των εργατικών δυστυχημάτων, η κατάθεση στεφάνων, η τήρηση ενός λεπτού σιγή και η ανάκρουση του εθνικού ύμνου. 

εκδήλωση για εργατικά δυστυχήματα

Να σημειωθεί ότι η αρχιτεκτονική μελέτη του μνημείου έγινε αφιλοκερδώς από τον αρχιτέκτονα Ηρακλή Πυργιανάκη.

εκδήλωση για εργατικά δυστυχήματα

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button