Πολιτισμός

Ρώμη: Λαοθάλασσα εργαζομένων στην αυτοκινητοβιομηχανία

Διαδήλωσαν για να εκφράσουν την ανησυχία τους για το μέλλον του κλάδου και τις θέσεις εργασίας

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Την Παρασκευή, κεντρικοί δρόμοι της Ρώμης ξεχείλισαν από χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ήρθαν από όλη την Ιταλία και από το εξωτερικό για να δώσουν το παρών σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών και να εκφράσουν τις ανησυχίες τους για την πορεία του κλάδου.

Ανάμεσά τους, οι υπάλληλοι της Stellantis, της μοναδικής μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιταλίας.

«Η κατάσταση πλησιάζει σε οριακό σημείο. Οι όγκοι μειώνονται και δεν κατασκευάζουμε ούτε 500.000 οχήματα στη χώρα, κάτι που δεν έχει συμβεί από το 1956. Τα τελευταία τρία χρόνια, χάσαμε πάνω από 12.000 εργαζομένους. Οι απολύσεις έχουν γίνει ο κανόνας, πιο συχνές από την πραγματική εργασία. Η πρωθυπουργός πρέπει να συναντηθεί με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα συνδικάτα γιατί είναι ζωτικής σημασίας για εμάς να εξασφαλίσουμε περισσότερες επενδύσεις και να αυξήσουμε την υποστήριξη για να αναβιώσει ένας από τους πιο πολύτιμους τομείς της χώρας» είπε ο συνδικαλιστής του Fim Cisl Φερντινάντο Ουλιάνο.

Τα τελευταία 17 χρόνια η Stellantis γνώρισε πτώση της παραγωγής κατά 70%. Οι εργαζόμενοι φοβούνται ότι τα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας περιλαμβάνουν περαιτέρω περικοπές θέσεων εργασίας και μετεγκατάσταση των εργοστασίων σε χώρες με χαμηλότερο κόστος.

«Αυτό που συνέβη στη Stellantis είναι πολύ σοβαρό. Αυτή τη στιγμή, όλα τα αιτήματα που υπάρχουν αντιμετωπίζονται από το εξωτερικό. Όλα τα αυτοκίνητα που παράγονται αυτή τη στιγμή πηγαίνουν στην Ισπανία, το Μαρόκο, την Πολωνία, και είμαστε πολύ ανήσυχοι», είπε ο υπάλληλος της Stellantis Τζιουζέπε Ντ’ Αλτέριο.

«Η έκκληση για αντιμετώπιση της κρίσης είναι παγκόσμια και επηρεάζει ολόκληρη την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Η ανταγωνιστικότητα και η πράσινη μετάβαση έχουν επιβαρύνει ολόκληρο τον τομέα. Γι’ αυτό εκπρόσωποι των συνδικάτων από πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι μόνο, ήρθαν στη Ρώμη για να βγουν στους δρόμους και να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία», μεταδίδει από την ιταλική πρωτεύουσα η Τζιόρτζια Ορλάντι.

«Όλοι οι Ευρωπαίοι και όλες οι κυβερνήσεις πρέπει να διασφαλίσουν την απασχόληση. Στην Ιταλία στη Γαλλία και στο Βέλγιο και στη Γερμανία. Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την απασχόληση αντί να χρησιμοποιούμε χρήματα για να επενδύσουμε σε πολέμους», είπε ο συνδικαλιστής του βελγικού Csc Union, Σαντέκ Ραφάι.

«Θα ήταν κρίμα για την Ευρώπη αν χάναμε αυτή τη βιομηχανική τεχνογνωσία, τις θέσεις εργασίας σε δεξιότητες, όλη την καινοτομία που προέρχεται από την ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία. Άρα ο αγώνας στην Ιταλία είναι ο αγώνας μας. Και γι’ αυτό απαιτούμε ένα ευρωπαϊκό σχέδιο, βιομηχανικό σχέδιο, επενδυτικό σχέδιο, για την αντιμετώπιση της κρίσης στον κλάδο», πρόσθεσε η Τζούντιθ Κέρτον Ντάρλινγκ, γεν. γραμματέας του IndustriAll Europe.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button