Πολιτισμός

Ρωσία: Νόμος κατά της «προπαγάνδας μείωσης του πληθυσμού»

Αυτό το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στα Αγγλικά

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου λένε ότι τα δημόσια επιχειρήματα κατά της απόκτησης παιδιών αποτελούν μέρος των δυτικών προσπαθειών για την αποδυνάμωση της Ρωσίας μέσω της μείωσης του πληθυσμού.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η Δούμα της Ρωσίας ενέκρινε νομοσχέδιο που απαγορεύει την «προπαγάνδα» που αποθαρρύνει τους ανθρώπους από το να κάνουν παιδιά.

Η απαγόρευση του περιεχομένου που θεωρείται ότι προωθεί έναν τρόπο ζωής χωρίς παιδιά και προβλέπει πρόστιμα έως και 47.000 ευρώ κέρδισε την ομόφωνη υποστήριξη της Κάτω Βουλής, στην πρώτη από τις τρεις απαιτούμενες αναγνώσεις.

«Διαμορφώσαμε κατ’ αρχήν ένα νομικό πεδίο εντός του οποίου προστατεύσαμε τα παιδιά, τις οικογένειες και τις αξίες μας. Και σήμερα κάνουμε προσθήκες σε νόμους που έχουν ήδη ψηφιστεί και οι οποίοι απαγορεύουν την προπαγάνδα της παιδοφιλίας, των ΛΟΑΤΚΙ και της αλλαγής φύλου» δήλωσε ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, Vyacheslav Volodin.

Κρεμλίνο: Υβριδικός πόλεμος της Δύσης για την αποδυνάμωση της Ρωσίας

Οι υποστηρικτές του νομοσχεδίου υποστηρίζουν ότι τα δημόσια επιχειρήματα κατά της απόκτησης παιδιών αποτελούν μέρος της δυτικής προπαγάνδας για την αποδυνάμωση της Ρωσίας μέσω της μείωσης του πληθυσμού.

Η κυβέρνηση Πούτιν ζητά όλο και περισσότερο την τήρηση των λεγόμενων «παραδοσιακών αξιών».

Παράλληλα, καθώς ο πληθυσμός της Ρωσίας μειώνεται, ο Πούτιν έχει κάνειδηλώσεις υπέρ των πολυμελών οικογενειών και πέρυσι προέτρεψε τις γυναίκες να αποκτήσουν έως και οκτώ παιδιά.

Από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ο Πούτιν έχει επανειλημμένα χαρακτηρίσει τη Δύση «σατανική» και την έχει κατηγορήσει ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη Ρωσία εξάγοντας φιλελεύθερες ιδεολογίες.

«Σε γενικές γραμμές, η ίδια αυτή η ιδεολογία είναι ένα καλά μελετημένο αντιδημογραφικό πληροφοριακό σαμποτάζ εναντίον της χώρας μας. Ένα στοιχείο της επαγγελματικής προπαγάνδας, ένα στοιχείο, όπως ήδη είπα, ενός υβριδικού πολέμου, ο οποίος αποσκοπεί στη μείωση και την καταστροφή του πληθυσμού» δήλωσε η Νίνα Οστάνινα, πρόεδρος της Επιτροπής Οικογένειας, Γυναικών και Παιδιών της Κρατικής Δούμας.

Το 2022, ο Πούτιν υπέγραψε νόμο που απαγορεύει τη διανομή πληροφοριών για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα σε πολίτες όλων των ηλικιών, επεκτείνοντας την απαγόρευση που είχε εκδοθεί το 2013 για τη διάδοση του υλικού σε ανηλίκους.

Και πέρυσι, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας έθεσε εκτός νόμου το λεγόμενο “διεθνές κίνημα ΛΟΑΤΚΙ” ως εξτρεμιστικό.

Κάποιοι Ρώσοι έκτοτε έχουν φυλακιστεί για μικρά χρονικά διαστήματα ή τους έχουν επιβληθεί πρόστιμα για την προβολή υλικού με θέμα το ουράνιο τόξο.

Τον περασμένο μήνα, οι Ρώσοι νομοθέτες έδωσαν προκαταρκτική έγκριση σε νομοσχέδιο που απαγορεύει την υιοθεσία Ρώσων παιδιών από πολίτες χωρών όπου η μετάβαση φύλου είναι νόμιμη.

Μικτές αντιδράσεις

Έξω από το Κρεμλίνο, ορισμένοι Ρώσοι χαιρέτισαν την αρχική έγκριση του νομοσχεδίου αυτού.

“Είναι μια αρρώστια, είναι μια παθολογία. Φυσικά, όπως κάθε παθολογία, είναι απαραίτητο να θεραπευτεί ή τουλάχιστον να διασφαλιστεί ότι δεν θα μολύνει άλλους”, δήλωσε ο Μπόρις Κορτσέβνικοφ, γενικός διευθυντής του συντηρητικού τηλεοπτικού καναλιού Spas.

Ωστόσο, ορισμένοι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των γυναικών εξοργίστηκαν, λέγοντας ότι οι νομοθέτες αναζητούν την αιτία της πτώσης των γεννήσεων στη Ρωσία σε “λάθος μέρος”.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

«Συνεργαζόμαστε με γυναίκες από διαφορετικά κοινωνικά στρώματα εδώ και πολλά χρόνια και η άρνηση γέννησης παιδιών οφείλεται κατά κύριο λόγο σε υλικούς και οικονομικούς παράγοντες» δήλωσε η Σοφία Ρούσοβα, η οποία συμμετέχει σε κοινοπραξία μη κυβερνητικών οργανώσεων για τα δικαιώματα των γυναικών.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button