Οικονομία

Σχεδιάζει να περικόψει έως και 2.500 θέσεις εργασίας – Galaksias Portal News

Η Airbus SE σχεδιάζει να καταργήσει έως και 2.500 θέσεις στο τμήμα άμυνας και διαστήματος, καθώς ο ευρωπαϊκός κατασκευαστής αεροσκαφών επιδιώκει να εξορθολογήσει μια επιχείρηση που έχει αυξανόμενες απώλειες από δορυφορικά έργα.

Τα μέτρα περικοπών, αντιστοιχούν σε περίπου 7% του εργατικού δυναμικού της μονάδας, το οποίο ανέρχεται σε περίπου 35.000 άτομα, και θα τεθούν σε ισχύ έως τα μέσα του 2026, ανακοίνωσε η Airbus. Η Airbus κατασκευάζει δορυφόρους, αεροπλάνα μεταφορών και έχει βασικά μερίδια στα ευρωπαϊκά προγράμματα πυραύλων, μαχητικών αεροσκαφών και διαστημικών εκτοξεύσεων.

Η Airbus δήλωσε ότι ενώ ορισμένες από τις προσπάθειες μετασχηματισμού που ξεκίνησαν πέρυσι έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς, και αποφάσισε ότι πρέπει να εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να προσαρμοστεί σε αυτό που αποκάλεσε ολοένα και πιο δύσκολη αγορά διαστήματος.

Η Airbus αγωνίζεται να αναστρέψει την πορεία της επιχείρησης, η οποία πλήττεται από το υψηλό κόστος και ορισμένα προγράμματα που έχουν καθυστερήσει. Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι θα έχει επιβαρύνσεις ύψους περίπου 900 εκατ. ευρώ (980 εκατ. δολάρια) που σχετίζονται με ορισμένα διαστημικά προγράμματα, επικαλούμενη «πολύπλοκα και περίπλοκα προϊόντα» που δημιουργούν κινδύνους ανάπτυξης.

Ως αποτέλεσμα, η Airbus δήλωσε ότι «θα αξιολογήσει όλες τις στρατηγικές επιλογές, όπως πιθανή αναδιάρθρωση, μοντέλα συνεργασίας, αναθεώρηση χαρτοφυλακίου και επιλογές εξαγορών και συγχωνεύσεων». Η εν λόγω επανεξέταση των προβληματικών διαστημικών προγραμμάτων έχει ολοκληρωθεί κατά περίπου 70%, δήλωσε τότε η Airbus.

Η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία είναι περισσότερο γνωστή για τα εμπορικά της αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών A320 και A350. Η εταιρεία διαθέτει επίσης μια θυγατρική εταιρεία ελικοπτέρων εκτός από τις διαστημικές και αμυντικές δραστηριότητες.

To άρθρο Airbus: Σχεδιάζει να περικόψει έως και 2.500 θέσεις εργασίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button