Πολιτική

Σενάριο για αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοψήφισμα – Απογοητευμένος από τους συνεργάτες του ο Κασσελάκης

Η επόμενη μέρα από τον αποκλεισμό του Στέφανου Κασσελάκη από την εκλογική κούρσα του ΣΥΡΙΖΑ έχει φέρει νέους σχεδιασμούς στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τη στιγμή που ο έκπτωτος πρόεδρος δίνει ραντεβού στο συνέδριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα σενάρια πλέον είναι ανοικτά. Από το να αναβληθεί για λίγο το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ του Νοεμβρίου μέχρι να ηρεμήσουν τα πράγματα και να γίνει ένα συνέδριο – εξπρές πριν από την εκλογική διαδικασία.

Τα τελευταία 24ωρα αρκετά στελέχη ζητούν την αναβολή του συνεδρίου προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να αποφευχθεί η διάσπαση.

Όπως ισχυρίζονται πάντως στελέχη της ομάδας των «87» η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής (ΚΕ) του Σαββάτου (12.10.24) έδειξε ότι παρά τα όσα λέει η ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη ούτε στο συνέδριο θα καταφέρει να έχει την πλειοψηφία.

Επισημαίνουν μάλιστα ότι από στους 4.500 -5000 συνέδρους που θα βρεθούν στο συνέδριο πολύ δύσκολα ο Στέφανος Κασσελάκης θα καταφέρει να έχει τους 2.000- 2.500 που χρειάζεται προκειμένου να προχωρήσει στους σχεδιασμούς του, δηλαδή στην αμφισβήτηση της πρότασης μομφής για να επανέλθει στη θέση του προέδρου χωρίς εκλογές.

Παρ’ όλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει ραντεβού στο συνέδριο, θεωρώντας ότι θα καταφέρει να κάνει τους σχεδιασμούς του πράξη αν και οι πληροφορίες λένε ότι εμφανίζεται απογοητευμένος από τους συνεργάτες του. Και αυτό γιατί του έλεγαν ότι ελέγχουν την ΚΕ και ότι δεν θα περάσει η πρόταση μομφής και τελικά πέρασε και γιατί προχθές τον διαβεβαίωναν ότι δεν θα είχε απαρτία και τελικά είχε.

Την ίδια στιγμή υπάρχουν σενάρια που θέλουν τον Στέφανο Κασσελάκη να επιθυμεί ένα δημοψήφισμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Σε συνέντευξη του την περασμένη εβδομάδα είχε αναφέρει γι’ αυτό το θέμα:

«Το καταστατικό δίνει και δικαιώματα πρωτοβουλιών στα μέλη του κόμματος. Άρα λοιπόν υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας, δεν θα επιτρέψουμε σενάριο ρευστοποίησης του κόμματος, δεν θα επιτρέψουμε σενάριο αναβολής» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης.

Στην πραγματικότητα ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά τη διεξαγωγή ενός εσωτερικού δημοψηφίσματος που μπορούν να προκαλέσουν τα ίδια τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα ωστόσο με το καταστατικό εσωτερικό δημοψήφισμα μπορεί να γίνει για σοβαρά πολιτικά ζητήματα αλλά και σοβαρά ζητήματα λειτουργίας. Μπορούν μάλιστα να ψηφίσουν και φίλοι πέρα από τα μέλη του κόμματος.

Για να γίνει δημοψήφισμα αυτό πρέπει να ζητηθεί είτε από την απόλυτη πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής, είτε από το 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που είναι συνεπείς με τις οικονομικές υποχρεώσεις.

Η όλη διαδικασία θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη τη συγκεκριμένη στιγμή, καθώς ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ (μέλη , φίλοι και ψηφοφόροι) έχουν απογοητευθεί και είναι πολύ δύσκολο να κινητοποιηθούν.

To άρθρο Σενάριο για αναβολή του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και δημοψήφισμα – Απογοητευμένος από τους συνεργάτες του ο Κασσελάκης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button