Εργασία

ΣΕΒ: Ξεκίνησε το «Skills4Jobs» για Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία

Για δεύτερη φορά υλοποιείται στην Θεσσαλία, η πρωτοβουλία του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) «Skills4Jobs», αυτή τη φορά για Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων. Στη πρώτη φάση του προγράμματος συμμετέχουν 15 νέοι απόφοιτοι τεχνολογικής και τεχνικής εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες στο «Skills4Jobs για Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία» θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης 160 ωρών, με βάση τις ανάγκες της βιομηχανίας, στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ. Στο πλαίσιο του προγράμματος, εντάσσονται πλέον θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης με την υποστήριξη της Google, συνδεδεμένα με την ειδικότητα του Συντηρητή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων.

Επίσης, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά βιομηχανίες και χώρους παραγωγής των μελών του ΣΘΕΒ, όπου θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν με πρακτικό τρόπο τόσο τη λειτουργία των βιομηχανικών εγκαταστάσεων, όσο τις γνώσεις που αποκτούν κατά τη διάρκεια τις κατάρτισης, όπως και τις αρμοδιότητες του Συντηρητή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων. Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν ανοικτές θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις μέλη του ΣΘΕΒ

Η Διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ, κα Ντόρα Οικονόμου, επισήμανε: «Μετά την επιτυχία της περσινής υλοποίησης του «Skills4Jobs για Ηλεκτρολόγους Αυτοματιστές στη Θεσσαλία», προχωρούμε μαζί με τον ΣΘΕΒ στην υλοποίηση μιας ακόμη δράσης Skills4Jobs. Αφορά σε μια νέα ειδικότητα, την οποία μας ζητούν οι βιομηχανικές επιχειρήσεις της περιοχής, αυτή του Συντηρητή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων. Φέτος, χάρη στη συνεργασία του ΣΕΒ με την Google, κάνουμε άλλο ένα σημαντικό βήμα ποιοτικής αναβάθμισης του Skills4Jobs, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εφαρμογή τεχνολογιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην ειδικότητά τους. Ευχόμαστε σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες καλή επιτυχία στην ολοκλήρωση του προγράμματος και μια λαμπρή σταδιοδρομία στη βιομηχανία».

Η Γενική Διευθύντρια του ΣΘΕΒ, κα Έλενα Καματέρη αναφέρει σχετικά: «Η επανέναρξη της δράσης Skills4Jobs στην νέα ειδικότητα του Συντηρητή Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων, είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί κατορθώσαμε, μετά την επιτυχή πραγματοποίηση της δράσης το προηγούμενο έτος, να υλοποιήσουμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τη φετινή χρονιά και μάλιστα με νέα τεχνική ειδικότητα και χρηματοδοτούμενo αποκλειστικά από ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις, σε μια μεταβατική περίοδο για την Θεσσαλία. Η διαμόρφωση του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή εξειδικευμένων στελεχών των Θεσσαλικών Επιχειρήσεων, οι οποίοι με τη πολύτιμη εμπειρία τους συνέβαλαν καθοριστικά στην τελική μορφή της τεχνικής κατάρτισης. Το Skills4Jobs παρέχει εξειδικευμένη, επικαιροποιημένη γνώση και για το λόγο αυτό, πεποίθησή μας είναι ότι οι απόφοιτοι του προγράμματος θα αποτελέσουν έναν πραγματικό συντελεστή ενδυνάμωσης της θεσσαλικής βιομηχανίας. Ευχόμαστε σε όλους να έχουμε μια δημιουργική και επιτυχημένη εκπαιδευτική χρονιά με υποστηρικτή πάντα τις Θεσσαλικές Επιχειρήσεις»

Η εκδήλωση υποδοχής των συμμετεχόντων, καθώς και η έναρξη των μαθημάτων, πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΣΘΕΒ, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συμμετοχή του κ. Ηρακλή Σιούλη, Διευθυντή Κατάρτισης και Ανάπτυξης του Κ.Δ.Β.Μ. ΙΒΕΠΕ-ΣΕΒ, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προγράμματος.

Υποστηρικτές της δράσης «Skills4Jobs για Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία» είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μεγάλοι χορηγοί οι Cosmos Aluminium ΑΕ, Ελληνικοί Χυμοί ΑΕΒΕ και Exalco SA και χορηγοί οι Bretas SA, ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε., Δυναμική Εκπαιδευτικός Οργανισμός και ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δράση «Skills4Jobs για Συντηρητές Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων στη Θεσσαλία» μπορείτε να βρείτε εδώ και εδώ.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button