Ελλάδα

Σοκαρισμένη η κυρία Μαρία που έδωσε όλα της τα λεφτά και χρυσαφικά στον υποτιθέμενο «γιατρό» (pics)

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι δράστες

Απίστευτη υπόθεση απάτης με θύμα μια ηλικιωμένη προσπαθούν να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων. 

Θύμα μιας καλοστημένης απάτης έπεσε η 77χρονη Μαρία Χαροκοπάκη στα Χανιά. Στο άκουσμα ότι η κόρη της κινδυνεύει και ότι η ίδια θα πρέπει να πληρώσει σε γιατρό του νοσοκομείου ποσό ύψους 60.000 ευρώ, μάζεψε όπως όπως τα αναδρομικά από τη σύνταξη που μόλις είχε λάβει και όλα της τα χρυσά κοσμήματα, για να τα παραδώσει στους απατεώνες. Η ηλικιωμένη έτρεξε στη γειτονιά για να ζητήσει βοήθεια, ωστόσο όταν οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι πιθανόν να γίνουν αντιληπτοί, άρχισαν να την απειλούν. 

Άγνωστοι δράστες τηλεφώνησαν σε 77χρονη λέγοντας ότι η κόρη της νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, δίνοντας μάχη για τη ζωή της και ζήτησαν για την ιατρική στήριξη 57.000 ευρώ

Λίγα λεπτά αργότερα με 1.700 ευρώ στο χέρι και μια τσάντα μέσα στην οποία έβαλε όλα της τα κοσμήματα αξίας άνω των 5.000 ευρώ, η 77χρονη κατέβηκε από το διαμέρισμα της στον δρόμο, όπου την περίμενε μια γυναίκα. Της τα παρέδωσε, αφού πρώτα κατάφερε να ειδοποιήσει τα παιδιά της και την Αστυνομία, με ένα γραπτό σημείωμα που παρέδωσε σε κάτοικο του απέναντι διαμερίσματος. 

Κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει το Ι.Χ. που χρησιμοποίησαν οι δράστες στην οδό Πολυρρηνείας, λίγες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων. 

Σε κατάσταση πανικού η ηλικιωμένη μάζεψε τις οικονομίες και τα χρυσά της κοσμήματα και τα παρέδωσε σε άγνωστη που την περίμενε έξω από το σπίτι της

Η απάτη σε βάρος της 77χρονης στήθηκε όπως όλα δείχνουν από επαγγελματίες. Οι ίδιοι πιθανό να βρίσκονται και πίσω από μια απόπειρα απάτης που καταγράφηκε κατά τη χθεσινή μέρα, με τον δράστη να προσποιείται και πάλι τον γιατρό και να ζητά επίσης 60.000 ευρώ ως αμοιβή, για να εγχειρήσει την κόρη μιας ηλικιωμένης.

Μαρία Χαροκοπάκη

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button