Πολιτισμός

Στη μεγάλη οθόνη το μυθιστόρημα του Jo Nesbo «The Night House»

Ο μετρ της αστυνομικής λογοτεχνίας, Jo Nesbο θα μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, το μυθιστόρημα «The Night House» που διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Αμερικής στα μέσα της δεκαετίας του ’80.

Ο Φρέντρικ Βίκστρομ Νικάστρο υπογράφει την παραγωγή μέσω της Hope Studios, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιέσπερ Γκάνσλαντ, ο οποίος επίσης θα κάνει την προσαρμογή του μυθιστορήματος μαζί με τον συγγραφέα.

«Η προοπτική της συγγραφής ενός σεναρίου μαζί με έναν τόσο αριστοτεχνικό συγγραφέα που έχει πουλήσει περισσότερα από 60 εκατομμύρια αντίτυπα θα μπορούσε εύκολα να φανεί λίγο αποθαρρυντική. Όμως, ο Jo Nesbο είναι απίστευτα γενναιόδωρος και ταπεινός από την πρώτη κιόλας συνομιλία μας. Και προς μεγάλη μου χαρά, τυχαίνει επίσης να μοιραζόμαστε τον ίδιο στόχο, που είναι να μετατρέψουμε αυτό το σενάριο σε μια πραγματικά ανατρεπτική ταινία ψυχολογικού τρόμου, διαφορετική από ο,τιδήποτε άλλο έχετε δει!» ανέφερε ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Σύμφωνα με τη σύνοψη, «μετά τον θάνατο των γονιών του ο δεκατετράχρονος Richard πηγαίνει να μείνει με τους θείους του στην απομακρυσμένη πόλη Μπάλανταϊν. Γρήγορα αποκτά τη φήμη του περιθωριακού και όταν ένας συμμαθητής του, ο Τομ, εξαφανίζεται, όλοι υποπτεύονται το καινούργιο θυμωμένο αγόρι. Κανείς δεν τον πιστεύει όταν λέει ότι ο τηλεφωνικός θάλαμος στην άκρη του δάσους τον ρούφηξε σαν να ήταν σε ταινία τρόμου. Κανείς, εκτός από την Karen, μια εξίσου μοναχική συμμαθήτρια που ενθαρρύνει τον Richard να ακολουθήσει τα στοιχεία που η αστυνομία αρνείται να διερευνήσει. Σύντομα συνειδητοποιούν ότι οι κακές δυνάμεις και η μαύρη μαγεία, τους πλησιάζουν».

Σύμφωνα με το Deadline, το μυθιστόρημα «The Night House» κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ το 2023 και πρόκειται να μεταφραστεί σε 40 γλώσσες.

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button