Πολιτισμός

Στην Νοτιοκορεάτισσα Χαν Γκανγκ το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024

Η συγγραφέας λαμβάνει το Νόμπελ «για την έντονη ποιητική πρόζα της που πραγματεύεται ιστορικά τραύματα και εκθέτει τον εύθραυστο χαρακτήρα της ανθρώπινης ζωής», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία.

ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ

Η νοτιοκορεάτισσα συγγραφέας Χαν Γκανγκ τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2024 «για την έντονη ποιητική πρόζα της που πραγματεύεται ιστορικά τραύματα και εκθέτει τον εύθραυστο χαρακτήρα της ανθρώπινης ζωής», ανακοίνωσε η Σουηδική Ακαδημία που απονέμει το βραβείο, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 11 εκατομμυρίων κορωνών Σουηδίας (1,1 εκατ. δολάρια).

Η 53χρονη Χαν είναι η πρώτη Νοτιοκορεάτισσα που παίρνει το Νόμπελ Λογοτεχνίας, όμως το 2016 είχε λάβει το Διεθνές Βραβείο Μπούκερ για το μυθιστόρημά της «Η Χορτοφάγος» (κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη).

Ο πρόεδρος της επιτροπής Άντερς Όλσον επαίνεσε την «φυσική της ενσυναίσθηση για τις εύθραυστες, συχνά θηλυκές ζωές» των χαρακτήρων της και πρόσθεσε ότι το έργο της «αντιμετωπίζει ιστορικά τραύματα και σε κάθε μία από τις δημιουργίες της εκθέτει τον εύθραυστο χαρακτήρα της ανθρώπινης ζωής. Έχει μοναδική αντίληψη των συνδέσεων μεταξύ σώματος και ψυχής, των ζώντων και των νεκρών, και με μια ποιητική και πειραματική τεχνοτροπία έχει γίνει καινοτόμα στην σύγχρονη πρόζα».

Με το WordPress Automatic Plugin από την codecanyon
Πλέον στην ιστοσελίδα μας δημοσιεύονται αυτόματα άρθρα μέσω «RSS feeds».
Από όποια σελίδα μας τα προσφέρει!
Δεν φέρουμε καμιά απολύτως ευθύνη για το περιεχόμενο.
Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε Σε αυτή την τοποθεσία
Αν πιστεύεται πως αυτό το άρθρο πρέπει να διαγραφεί μην διστάσετε να μας βρείτε στα social media.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button