Αθλητικά

Συνδυασμός εμπειρίας και δράσης η υποψηφιότητα Φίλη και Παπαγεωργίου για την ΕΟΕ

Δύο άνθρωποι με μακρά εμπειρία και έντονη δράση στη διοίκηση και τον αθλητισμό, κατέθεσαν την υποψηφιότητα τους για την εκπροσώπηση του ΣΕΓΑΣ στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Με την εμπειρία της συμμετοχής του στην ΕΟΕ, στην Εφορεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας, αλλά και στη Διεύθυνση του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας για 14 χρόνια, ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης διεκδικεί την εκλογή του, με στόχο να συνεχίσει τη δράση του και να διεκδικήσει όσα ο ελληνικός στίβος δικαιούται.

Υποψήφιος για τη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου είναι ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου, αθλητής στίβου του Γ.Σ. ο Ηρακλής τη δεκαετία 1979 – 1989, Πρόεδρος της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος), μέλος του Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ από το 2012 έως το 2021, Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης από το 2010 έως σήμερα και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ».

Ο ΣΕΓΑΣ, η πιο ιστορική αθλητική ομοσπονδία, οφείλει να έχει έντονη παρουσία και δυνατή φωνή στη ΕΟΕ, διεκδικώντας αυτά που ο στίβος δικαιούται.

Ο Κωνσταντίνος Φίλης είναι αναπληρωτής Καθηγητής του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) και Διευθυντής Ινστιτούτου Διεθνών Υποθέσεων. Έχει υπάρξει αθλητής στίβου και μπάσκετ στα νεανικά του χρόνια και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με Απόφαση του Προέδρου της Δ.Ο.Ε. Ζακ Ρογκ το 2010 ορίστηκε Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, θέση την οποία κατέχει έως σήμερα, μέλος της εφορείας της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας καθώς και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος, Ηθικής και Δεοντολογίας.

Ακόμα, διετέλεσε Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και Μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου του Ερευνητικού Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών Σπουδών. Είναι διαλέκτης της Διπλωματικής Ακαδημίας, της Ναυτικής Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο.

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου είναι απόφοιτος Τ.Ε.Φ.Α.Α. Α.Π.Θ., με μεταπτυχιακές σπουδές Sports Management. Είναι γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης από το 2010 έως σήμερα και μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης.

Αθλητής δρόμων ταχύτητας του Γ.Σ. Ηρακλής και μέλος Δ.Σ., της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης 2012 – 2021, ενώ είναι πρόεδρος, Ε.Γ.Β.Ε., 1994 έως σήμερα.

Ο Αθανάσιος Παπαγεωργίου διετέλεσε Πρόεδρος Π.Ε.Π.Φ.Α., υπεύθυνος σύνταξης φακέλου υποψηφιότητας Μεσογειακούς Αγώνες (Θεσσαλονίκη 2009) και υπεύθυνος σύνταξης του Επιστημονικού Περιοδικού «Φυσική Αγωγή και Αθλητισμός».

To άρθρο Συνδυασμός εμπειρίας και δράσης η υποψηφιότητα Φίλη και Παπαγεωργίου για την ΕΟΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Αναπαραγωγή άρθου από εδώ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button